ψητα λαχανικα αργυρω | φασολια μαυροματικα σαλατα | ψητα λαχανικα στο τηγανι | σαλάτα με μαυρομάτικα | γαυρος συνταγη | κοτοπουλο με καπιρα | μαυροματικα φασολια σαλατα | ψητα λαχανικα δρισκας
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπροκολο σουφλε

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/mprokolo_soufle

Οδηγιες

Υλικά:

  • μπρόκολο
  • κρέμα μπεσαμέλ
  • τυριά που λιώνουν (γκούντα κ.α)
  • μπέικον
  • βούτυρο
  • αλάτι- πιπέρι

Υλικά για τη μπεσαμέλ:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
  • 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 αβγά
  • αλάτι- πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό (ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε) περίπου 10 λεπτά. Δεν πρέπει να βράσει ιδιαίτερα.
  • Το κόβουμε σε μικρά κομάτια (φούντες)και το αφήνουμε να σουρώσει τα υγρά του.
  • Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ σε σειρά.
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφριά το μπέικον. Το μεταφέρουμε μέσα στο πυρέξ με το μπρόκολο.
  • Κόβουμε κύβους διάφορα τυριά που λιώνουν και τα ρίχνουμε και αυτά στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος, ρίχνουμε την μπεσαμέλ (πρέπει να είναι ρευστή για να πάει σε όλα τα σημεία του σουφλέ) και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

Ελπίζω να σας αρέσει.
Καλή επιτυχία

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλέυρι
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • σιμιγδάλι
  • μπρόκολα
  • μπέικον

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλέυρι
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • σιμιγδάλι
  • μπρόκολα
  • μπέικον

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία