μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | cheesecake φραουλα ακης | chiz keik apo ton akis | cheesecake akis | μπραουνις με μερεντα | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ζυμη για πιτσες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φάκελα μαγιά ή 1 πλακίτσα φρέσκια
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλυτζ. λάδι
  • 1 φλυτζ. γάλα ζεστό χωρίς να καίει
  • λίγο ζεστό νερό

Εκτέλεση:
  • Κρατάμε μιά χούφτα αλεύρι στην άκρη.
  • Σε μιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι, μαγιές και τέλος το ζεστό γάλα. Ζυμώνουμε καλά και γρήγορα. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο ζεστό νεράκι να γίνει μία ζύμη μαλακή.
  • Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα κουζίνας και από πάνω με κουβέρτα για μια ώρα.
  • Μετά, σε αλευρωμένο τραπέζι βάζουμε το ζυμάρι και πλάθουμε πίτσες στο μέγεθος των ταψιών μας. (Εγώ βγάζω ζυμάρι για μία και βάζω το υπόλοιπο σε πολυμπάγκ στην κατάψυξη.)
  • Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε την ζύμη και αφήνουμε 15 λεπτά ακόμα να ξαναφουσκώσει λίγο.
  • Αλείφουμε με μουστάρδα την ζύμη και βάζουμε τα υλικά που θέλουμε.
  • Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • λάδι
  • αλεύρι
  • γάλα
  • μουστάρδα
  • μαγιά

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • λάδι
  • αλεύρι
  • γάλα
  • μουστάρδα
  • μαγιά

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2017 ® - Επικοινωνία