γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | μαυροματικα σαλατα | μαυροματικα | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | συνταγες γαυρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Παντεσπανι (Αφρατο γλυκο Ναυπακτου)

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/pantespani_afrato_glyko_naypaktou

Οδηγιες

Υλικά:

  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 8 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση:
  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τους κρόκους με τις 8 κουταλιές ζάχαρη.
  • Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα και την τριμμένη φρυγανιά (μια από το ένα, μια από το άλλο) ανακατεύοντας ελαφρά και ΠΑΝΤΑ με την ίδια φορά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μέτριο, στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο, για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή το ταψί να έχει σχετικά ψηλά τοιχώματα. Το μείγμα τριπλασιάζεται!
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι με 2 ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Περιχύνουμε το μείγμα με το σιρόπι (το ένα από τα δύο πρέπει να είναι καυτό) και σερβίρουμε.

    Καλή επιτυχία.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • φρυγανιά
  • αυγό
  • πορτοκάλι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Ναι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία