μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | μαρσμελοους με σοκολατα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κλασικο παγωτο κρεμα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 4 κρόκους αβγών
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και μια κούπα, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πηκτό και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει (μπέν μαρί).
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλάτι το βούτυρο και το χυμό λεμόνι. Η κρέμα είναι έτοιμη μόλις δέσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζουμε, χτυπάμε για λίγο στο χέρι ή το μίξερ, το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη και παγώνουμε τελείως.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • βανίλια
  • γάλα
  • παγωτό
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Ναι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • βανίλια
  • γάλα
  • παγωτό
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία