banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γεμιστες Ντοματοπιπεριες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 6 μεγάλες κόκκινες σφιχτές ντομάτες
  • 6 μεγάλες πιπεριές για γέμισμα
  • 4 – 5 πατάτες
  • 1 ½ κρασοπότηρο ρύζι νυχάκι
  • 2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 1 χούφτα κουκουνάρι
  • 1 χούφτα σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 ½ κρασοπότηρο παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με κοφτερό μαχαιράκι και κόβουμε οριζόντια καπάκια στο επάνω τους μέρος.
  • Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές.
  • Αδειάζουμε με κουταλάκι ή με το ειδικό εργαλείο τις ντομάτες προσεκτικά από το περιεχόμενο τους, το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει από τα ζουμιά και πασπαλίζουμε το εσωτερικό των ντοματών με μισό κουταλάκι ζάχαρη για κάθε μία. Αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες σε ένα δίσκο να στραγγίσουν.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ένα κρασοπότηρο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα με ένα ξυλαράκι κανέλλας. Όταν «γυαλίσει» το κρεμμύδι και το πράσο προσθέτουμε το ρύζι και δουλεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για άλλα 2 – 3 λεπτά. .
  • Προσθέτουμε το περιεχόμενο της ντομάτας στραγγισμένο από τα ζουμιά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  • Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς (180 βαθμούς με αέρα).
  • Σε βαθύ ταψάκι ρίχνουμε μισό κρασοπότηρο λάδι και τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές δίπλα δίπλα και στον υπόλοιπο χώρο τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
  • Αφαιρούμε το ξυλαράκι της κανέλλας και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση (όχι μέχρι επάνω γιατί το ρύζι φουσκώνει). Σκορπίζουμε όση γέμιση περισσέψει πάνω στις πατάτες.
  • Τοποθετούμε τα καπάκια, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να μέσα να σταθεί για άλλα 15 λεπτά.


Σερβίρουμε τα γεμιστά μας χλιαρά ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΥΑ συνοδεύοντας με τυρί φέτα και ελιές θρούμπες. Η παγωμένη μπύρα εδώ είναι MUST!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • σταφίδα
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • πατάτα
  • τυρί
  • ρύζι
  • ελιές
  • λάχανο
  • νυχάκι
  • κουκουνάρι
  • σουλτανίνα
  • κυδώνι
  • μπύρα
  • πράσσο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • σταφίδα
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • πατάτα
  • τυρί
  • ρύζι
  • ελιές
  • λάχανο
  • νυχάκι
  • κουκουνάρι
  • σουλτανίνα
  • κυδώνι
  • μπύρα
  • πράσσο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία