εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ γλυκο | ψητα λαχανικα δρισκας | γλυκα ψυγειου εκμεκ | ψητες μελιτζανες | εκμεκ καταιφι παρλιαρου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Καρμποναρα φουρνου

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/karmponara_fournou

Οδηγιες

Υλικά :

  • 300 γραμ. μπέικον
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες (κονσέρβα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • λάδι για το τσιγάρισμα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμ. τυρί τριμμένο(κατά προτίμηση γκούντα ή έμμενταλ).
  • 500 γραμ. πένες

Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το μπέικον ψιλοκομμένο με το κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
  • Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Βράζουμε τις πένες, τα βουτυρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα πενάκια και το ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για 30 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • πένες
  • γκουντα
  • μανιτάρι
  • έμενταλ
  • μπέικον

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • πένες
  • γκουντα
  • μανιτάρι
  • έμενταλ
  • μπέικον

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία