γλυκα ψυγειου | κολοκυθοανθοι σαλατα | κεικ με ηλιέλαιο | πως να προσθεσω γευση στο φαγητο | τηγανοψωμο ευκολο χωρις μαγια | παγωτο ευκολο με μορφατ | kotopoulo sintages fileto | συνταγες κοτοπιτες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σαλιγκαρια a la bourguignonne (απο την ταινια Pretty Woman)

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (4 άτομα):

  • 48 σαλιγκάρια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι
  • 10 γραμ. αλεύρι
  • 2 ποτήρια ξηρό άσπρο κρασί
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κοτσάνι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο bourguignonne (δείτε στο τέλος της συνταγής πώς θα το φτιάξετε)
  • 4 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού

Για τη γέμιση βουτύρου μπουργκινιόν (bourguignonne)
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 35 γραμ. εσαλότ
  • 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:
  • Προετοιμασία:
  • Πλένετε καλά τα σαλιγκάρια με αρκετά χέρια νερό για να καθαρίσουν εξωτερικά από τις λάσπες κλπ. Βάλτε τα σε μια μεγάλη λεκάνη- μπολ και καλύψτε τα με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει το ξίδι, λίγο αλάτι και μια πρέζα αλεύρι. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες.
  • Πλύντε τα ξανά σε μπόλικο νερό και ζεματίστε τα σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Στραγγίξτε τα και κρυώστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Βγάλτε τα σαλιγκάρια έξω από το κέλυφός τους και αφαιρέστε το μαυράκι από την άκρη της ουράς τους. Αφήστε στην άκρη τα κελύφη, ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ!
    Μαγείρεμα:
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το μαϊντανό και προσθέστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το ζωμό. Εκεί θα βάλετε και τα σαλιγκάρια, το υγρό θα πρέπει ίσα να τα καλύπτει.
  • Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Aφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους.
  • Βράστε τα κελύφη για μισή ώρα, στραγίξτε τα, πλύντε τα σε κρύο νερό και στεγνώστε τα.
  • Γεμίστε τα κελύφη ως εξής: Βάλτε ένα πολύ μικρό κομμάτι βούτυρο à la bourguignonne, μετά ένα σαλιγκάρι και κλείστε το με ελάχιστο βούτυρο μπουργκινιόν.

Για να τα φάτε χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες.

Τη γέμιση με το βούτυρο à la bourguignonne καλό είναι να την έχετε ετοιμάσει από προηγούμενη μέρα και να την έχετε στο ψυγείο. Για να τη φτιάξετε, χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό. Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • καρότο
  • αλεύρι
  • μαϊντανός
  • κρασί
  • βραστά
  • σέλερι
  • ξύδι
  • σαλιγκάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία