μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπαγγετι μαριναρα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 1/2 πακέτο σπαγγέτι από μελάνι σουπιάς (τα βρίσκουμε στο super market)
  • 3 καραβίδες
  • 3 γαρίδες μεγάλες
  • 1/4 κυδώνια
  • 1/4 μύδια
  • 2 ποτήρια του νερού κρασί κόκκινο
  • 3 τομάτες για σάλτσα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • μπόλικο μαϊντανό
  • 4 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
Η προετοιμασία γίνεται από το προηγούμενο βράδυ αν μαγειρέψουμε το μεσημέρι ή από το πρωϊ αν το ετοιμάσουμε για δείπνο, γιατί πρέπει να μαριναριστούν τα θαλασσινά.
  • Πλένουμε πολύ καλά τα θαλασσινά και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος όπως και μερικά από τα μύδια και τα κυδώνια κρατώντας κάποια για διακόσμηση
    .
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι, και τους ρίχνουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι, μιας και δε θα ρίξουμε άλλο στο μαγείρεμα.
  • Προσθέτουμε τα 2 ποτηράκια λάδι, το κρασί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 12 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά.
  • Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
  • Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα θαλασσινά κρατώντας τον μαϊντανό, και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες
  • Μετά προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομένες και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένη μέχρι να πήξει. Δεν προσθέτουμε ούτε νερο ούτε αλατοπίπερο γιατί έχουν τραβήξει από από τη μαρινάρα
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε al dente
  • Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά περίπου να ποτίσουν τα μακαρόνια.

Είναι μια πολύ αρωματική μακαρονάδα που συνοδεύεται από μια πράσινη σαλάτα και ένα παγωμένο λευκό κρασί

Καλή σας όρεξη!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • μακαρόνια
  • σπαγγέτι
  • κρασί
  • γαρίδες
  • μύδια
  • κυδώνι
  • καραβίδες

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • μακαρόνια
  • σπαγγέτι
  • κρασί
  • γαρίδες
  • μύδια
  • κυδώνι
  • καραβίδες

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία