μπλακ φορεστ βεφα | pancakes με σταφιδες | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | ντουκαν συνταγες γλυκα | κρεπα ντουκαν χωρις βρωμη | cheesecake σαντιγι | πανκεικ θερμιδες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπουρεκι (χανιωτικο)

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό χανιώτικη μυζήθρα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Υλικά για το φύλλο:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά ή χυμό λεμονιού
  • περίπου 1/2 κιλό αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, να ανοίγει εύκολα με τον πλάστη)

Ακόμα:
  • 1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για το ταψί


Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και την αφήνετε στην άκρη. (Η ζύμη πρέπει να «ξεκουραστεί» λίγο για να ανοίγει πιο εύκολα το φύλλο.)
  • Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Αφήνετε να στραγγίξουν καλά και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  • Αλευρώνετε καλά μια επιφάνεια και ανοίγετε 2 φύλλα με τον πλάστη, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.
  • Στρώνετε το μεγαλύτερο φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί (και στα τοιχώματα).
  • Λαδώνετε λίγο το φύλλο και απλώνετε από πάνω σε μία στρώση τις πατάτες.
  • Βάζετε μία στρώση κολοκυθάκια, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο.
  • Συνεχίζετε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Επαναλαμβάνετε με κολοκυθάκια, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, μυζήθρα και δυόσμο.
  • Απλώνετε το μικρότερο φύλλο από πάνω. Αυτό που περισσεύει είτε το γυρνάτε προς τα μέσα είτε το κόβετε το μέγεθος του ταψιού.
  • Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς. Η ώρα ψησίματος ποικίλλει, ανάλογα με το κολοκύθι (πάντως είναι περίπου 1-1 1/2 ώρα). Για να βεβαιωθείτε ότι είναι ψημένο, τρυπήστε σε μια ακρούλα το φύλλο και δοκιμάστε ένα κολοκυθάκι. (Προσέξτε μην αρπάξει το φύλλο εν τω μεταξύ.)


Σημειώσεις: Η πατάτα μπαίνει στην πρώτη στρώση μόνο και εκτελεί χρέη βάσης ώστε να κόβονται πιο ωραία τα κομμάτια στο σερβίρισμα.

Καλή όρεξη.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • αυγό
  • δυόσμος
  • κολοκυθάκι
  • σουσάμι
  • μυζήθρα
  • τσικουδιά

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία