γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ταρτα φραουλα

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/tarta_fraoula

Οδηγιες

Υλικά για τη ζύμη:

  • 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 300 γραμ. βούτυρο φρέσκο

  • 1200 γραμ. αλεύρι
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. αμύγδαλα
  • 2 αβγά
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • λίγο γάλα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Για το γαρνίρισμα:
  • αρκετές φράουλες μετρίου μεγέθους
  • σιρόπι φράουλας
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:
  • Ασπρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε με λίγο από το βούτυρο γάλακτος και τα αφήνουμε να ???
  • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αν χρειαστεί να την κάνουμε πιο μαλακή προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα.
  • Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, φτιάχνουμε την τάρτα και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
  • Όταν βγάλουμε τη τάρτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τη γαρνίρουμε με τις φρέσκιες φράουλες και την κρέμα γάλακτος, που έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη άχνη.

Και βέβαια σερβίρεται κρύα.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία