μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | ευκολα καπκεικς | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Χανιωτικη κρεατοτουρτα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 κιλό ψαχνό κρέας
  • 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα
  • 1/4 κιλού «μαλάκα»
  • 2 κουταλιές στάκα
  • 3 κουταλιές δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι νερό

Υλικά για το φύλλο:
  • 3/4 ποτηριού νερό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό(250 γρ.)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, να ανοίγει εύκολα με τον πλάστη)

Ακόμα:
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
  • ελαιόλαδο για το ταψί


Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και την αφήνετε στην άκρη. (Η ζύμη πρέπει να «ξεκουραστεί» λίγο για να ανοίγει πιο εύκολα το φύλλο.)
  • Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε.
  • Αναμιγνύετε τη μαλάκα με τη μυζήθρα.
  • Αλευρώνετε καλά μια επιφάνεια και ανοίγετε 2 φύλλα με τον πλάστη, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.
  • Στρώνετε το μεγαλύτερο φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί (και στα τοιχώματα).
  • Απλώνετε σε στρώσεις το κρέας και τα τυριά πασπαλίζοντας κάθε φορά με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Περιχύνετε με το νερό και πασπαλίζετε με τη στάκα. Γυρνάτε τις άκρες του φύλλου που περισσεύουν προς τα μέσα.
  • Απλώνετε το μικρότερο φύλλο από πάνω. Αυτό που περισσεύει είτε το γυρνάτε προς τα μέσα είτε το κόβετε το μέγεθος του ταψιού.
  • Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το φύλλο (περίπου 1 ώρα).


Σημειώσεις:
  • Αν δεν υπάρχουν περισσεύματα από ψητό κρέας, τότε μισο-βράζετε κρέας και το ξεκοκκαλίζετε. Κρατάτε το ζωμό που έβρασε και αντικαθιστάτε το νερό που αναφέρεται στη συνταγή, με ίση ποσότητα από ζωμό (τόσο στη ζύμη όσο και στη γέμιση).
  • Η στάκα είναι κάτι ανάμεσα σε βούτυρο και τυρί, με πολύ πλούσια γεύση και (κατ' επέκταση με) άπειρες θερμίδες. Δίνει απίστευτη γεύση και έντονο άρωμα σε πολλές κρητικές παρασκευές με πρωταγωνιστή το υπέροχο κρητικό πιλάφι (γαμοπίλαφο).
  • Η «τούρτα», όπως τη λένε στα Χανιά, δε φτιάχνεται μόνο το Πάσχα βέβαια. Επειδή απαιτεί κόπο (ιδίως όταν το κρέας βράζεται επί τούτου) οι νοικοκυρές την ετοιμάζουν για να περιποιηθούν εκλεκτούς καλεσμένους, στα επίσημα κρητικά τραπέζια.

Καλό Πάσχα

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λάδι
  • αλεύρι
  • τυρί
  • αυγό
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • σουσάμι
  • μυζήθρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΟχι
  • Με χοιρινόΟχι
  • Με κιμάΟχι
  • Με πουλερικάΟχι
  • Με κουνέλιΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λάδι
  • αλεύρι
  • τυρί
  • αυγό
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • σουσάμι
  • μυζήθρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία