ψητα λαχανικα στο τηγανι | μαυροματικα φασολια σαλατα | συνταγη μαυροματικα σαλάτα | γαυρος στο φουρνο λεμονατος | ψητα λαχανικα δρισκας | γαυρος τηγανητος | λαχανικα στο τηγανι | ψητες μελιτζανες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπακαλιαρος Τηγανητος (Fish sticks)

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/mpakaliaros_tiganitos_fish_sticks

Οδηγιες

Μπακαλιάρος στο τηγάνι Εν αρχή τα υλικά:

  • μπακαλιάρος ή βακαλάος, κατεψυγμένος ή παστός γύρω στο μισό κιλό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ.
  • φρυγανιά τριμμένη 100 γρ.
  • ένα ποτήρι νερό


Εκτέλεση:
  • Κατά πρώτον επεξεργαζόμαστε το ψάρι μας. Αν είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει και αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα που θα έχει. Αν είναι παστό, πρέπει να το ξαρμυρίσουμε τοποθετώντας το σε νερό, που αλλάζουμε κάθε όποτε το θυμηθούμε, για καμιά δεκαριά ώρες και αφαιρούμε τα κόκκαλα που μπορεί να έχει.
  • Έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια ορθογώνια ή σε ότι σχήμα μας βολεύει ή μας αρέσει. Πάντως, καλό είναι να μην το αφήσουμε ολόκληρο γιατί δεν νομίζω να ψηθεί αξιοπρεπώς.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε μια ψιλοπηχτή κουρκούτι. Τοποθετούμε και τη φρυγανιά σε ένα πιάτο και είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία παναρίσματος :
    Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψαριού στο κουρκούτι και το γυρνάμε γύρω γύρω μέχρι να κολλήσει το κουρκούτι σε όλες τις πλευρές του ψαριού. Το βάζουμε και στη φρυγανιά και το γυρίζουμε πάλι γύρω γύρω ώστε η φρυγανιά να κολλήσει στο κουρκούτι. Αυτό τώρα θα πρέπει να σας θυμίζει τα προκάτ φιστικς αλλιώς έχετε κάνει κάτι λάθος και πρέπει να ξαναδιαβάσετε τις προηγούμενες παραγράφους. Αν δεν έχετε κάνει κάτι λάθος μπορείτε να συνεχίσετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ψαριού.
  • Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία παναρίσματος μπορούμε να τηγανίσουμε το ψάρι μας σε μπόλικο λάδι το οποίο θα έχει κάψει λίγο και σε μέτρια φωτιά (εγώ το βάζω στο 2) μέχρι να πάρουν χρώμα.


Ευχαριστώ για τις τυχόν παρατηρήσεις σας και Καλή Επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λάδι
  • αλέυρι
  • φρυγανιά
  • φυστίκι
  • μπακαλιάρος
  • βακαλάος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λάδι
  • αλέυρι
  • φρυγανιά
  • φυστίκι
  • μπακαλιάρος
  • βακαλάος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία