banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το χταποδακι του εργενη

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες


Υλικά:

  • 1 κουτί κατεψυγμένο χταποδάκι
  • λευκό ή κόκκινο κρασί(καλύτερα κόκκινο)
  • 2 κρεμμυδάκια μέτρια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 4-5 πατάτες μέτριες
  • 2-3 ντομάτες ή ένα κουτί με ντοματάκια
  • λίγο λάδι
  • 1 φραντζόλα ψωμί

Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια το χταπόδι. Το βάζετε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και το περιχύνετε με κρασί μέχρι να καλυφθεί. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα.
  • Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια(αφού τα κόψετε σε ροδέλες-μην τα τρίψετε, θα λιώσουν τελείως στο βράσιμο!) και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το κρασί.
  • Τρίβετε τις ντομάτες (ή ανοίγετε το κουτί) και τις προσθέτετε. Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε τις πατάτες, αφού πρώτα τις καθαρίσετε και τις κόψετε σε κομμάτια. Αφήνετε να βράσει μέχρι να χυλώσει, τσιμπώντας τις πατάτες με ένα πηρούνι για να δείτε αν έχουν βράσει κι αυτές.
  • Χρησιμοποιείτε το ψωμί για να κάνετε κολασμένες βουτιές στην σάλτσα την ώρα που το τρώτε!


Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • πατάτα
  • μαϊντανός
  • κρασί
  • ψωμί
  • χταπόδι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Νηστίσιμα ΧριστουγέννωνΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία