banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | chiz keik apo ton akis | cheesecake akis | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Φακες για τους παραξενους

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 500 γραμ. φακές
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ντοματοχυμό (δες παρακάτω για την ποσότητα)
  • μια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • σάλτσα σόγιας (προαιρετικό)
  • κύβο λαχανικών (προαιρετικό)
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • ξίδι


Εκτέλεση:
  • Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τις φακές για 5-7 λεπτά (όχι πολύ γιατί θα χαθούν οι βιταμίνες τους).
  • Στραγγίζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι πετώντας βέβαια το νερό στο οποίο είχαν βράσει και τις ξεπλένουμε με νερό από τη βρύση. Αυτό το κάνουμε για να καθαριστούν τρόπο τινά και να μη μαυρίσει το φαγητό μας όταν το φτιάξουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη τις φακές και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Αλέθουμε το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ χωρίς να αφήσουμε χοντρά κομμάτια -όσο γίνεται πιο ψιλοκομμένο- και το ρίχνουμε στο λάδι που εν τω μεταξύ ζεσταίνεται -αλλά δεν έχει κάψει, γιατί θα είναι αηδία-.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σκελίδες σκόρδο σε 2 ή 4 κομμάτια -όχι πολύ κομμένο το σκόρδο γιατί μυρίζει άσχημα- και το ρίχνουμε κι αυτο στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι.
  • Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε πολτό ντομάτας και ψιλοκομμένη ντομάτα για χρώμα και γεύση αντίστοιχα. Καλό θα ήταν να προσέξουμε την ποσότητα του πολτού και της ψιλοκομμένης ντομάτας γιατί η μεγάλη ποσότητα τους, λιγώνει. Τα αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν κάπως, προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας (προαιρετικό) ή κάποιο κύβο λαχανικών, για πιο γεμάτη γεύση, εκτός κι αν ξέρετε να χειριστείτε το αλάτι χωρίς να γίνει ανάλατο ή λύσσα το φαγητό! Εγώ, πάντως, προτιμώ τον κύβο με τη σάλτσα σόγιας (όχι πολύ σάλτσα σόγιας γιατί έχει ήδη έντονη γεύση).
  • Αφού έχουν κάπως μαγειρευτεί και έχουν πάρει 1-2 βράσεις όλα αυτά μαζί, ρίχνουμε το νερό που πρέπει να φτάνει περίπου στο μισό του ύψους της κατσαρόλας. Το αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ξίδι. Το αφήνουμε να πάρει ακόμα 1 βράση και ρίχνουμε λίγο (ή πολύ) μαύρο πιπέρι. Εκεί ακριβώς ρίχνουμε τις (ξεχασμένες) φακές.
  • Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι όσο επιλέξουμε εμείς (ανάλογα με το πώς θέλουμε να τις φάμε -σούπα ή χυλωμένες). Κανα 8λεπτο πριν τελειώσουμε ενδείκνυται να ρίξουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προσθέτει υπέροχο άρωμα και γεύση).


Αυτές οι φακές έχουν κάψει καρδιές!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • σόγια
  • λάχανο
  • ξύδι
  • φακές

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με χορταρικάΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • σόγια
  • λάχανο
  • ξύδι
  • φακές

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2017 ® - Επικοινωνία