μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | συνταγη για νηστισιμα κεκακια | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κοτοπουλο tadjine

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια από τον χασάπη σας (αποφύγετε να βάλετε το λαιμό στο φαγητό)
  • κάμποσα φύλλα βασιλικού
  • 2 σκόρδα
  • ελαφρύ κάρυ για κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι
  • 1 σκεύος tadjine (εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα πήλινο ταψί για το φούρνο)


Εκτέλεση:
  • Πλύντε τα κομμάτια κοτόπουλο και πασπαλίστε τα με το κάρυ, το αλάτι και το βασιλικό. Βάλτε τα στο ταψί και περιχύστε τα με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.
  • Κόψτε το λεμόνι σε λεπτές λωρίδες (αφαιρέστε τις 2 άκρες του λεμονιού γιατί είναι ξινές και δεν προσφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο), χωρίς να το καθαρίσετε και μοιράστε τις λωρίδες στο ταψί.
  • Βάλτε το φούρνο στο πολύ δυνατό γκριλ. Όταν ο φούρνος δυναμώσει στο τέρμα, βάλτε το ταψί ανοιχτό μέσα. Αφήστε το κοτόπουλο πέντε λεπτά από τη μια μεριά να ψηθεί στη δυνατή φωτιά.
  • Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και γυρίστε το κοτόπουλο. Παράλληλα χαμηλώστε τη φωτιά στους 200C και αφήστε το μισή ώρα να ψηθεί (όχι πια σε γκριλ).
  • Γυρίστε ξανά μια φορά το κοτόπουλο και αφήστε το πάλι πέντε λεπτά.
  • Βγάλτε το κοτόπουλο από το ταψί και τοποθετήστε το στο πιάτο. Βάλτε στο ταψί που περιέχει τις λωρίδες λεμόνι τα μπαχαρικά, ψιλοκομένα καρότα, μαϊντανό, πατάτες σε σχήμα κύβου και αν θέλετε, πράσινα φασόλια και λίγα ρεβύθια ή και αραβόσιτο.
  • Ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά στους 150C, στη μεσαία θέση του φούρνου. Σιγουρευτείτε ότι το ταψί έχει αρκετό ελαιόλαδο και ζουμί από το κοτόπουλο.
  • Πάνω στο τέταρτο βγάλτε το ταψί και προσθέστε το κοτόπουλο. Χαμηλώστε στους 100C και αφήστε το όλο να ψηθεί για ένα τέταρτο ακόμα.
  • Σβήστε τη φωτιά, αφήστε το στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα να κρυώσει λίγο για περίπου 15 λεπτά.


Σερβίρετέ το με σαλάτα λάχανο (μείγμα κόκκινο και άσπρο), με λεμόνι και ελαιόλαδο και στην καλύτερη περίπτωση κύμινο. Αφήστε το κοτόπουλο 10 λεπτά στο τραπέζι να κρυώσει λίγο ακόμα και σερβίρετέ το.
Χρησιμοποιήστε για το γεύμα λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση γύρω στους 10C. Επίσης, μια εξαιρετική λύση είναι να το σερβίρετε με ρετσίνα.

Hint: Το μυστικό της επιτυχίας είναι μεν στο ψήσιμο, αλλά κατά μεγάλο βαθμό οφείλεται στο κάρυ που θα χρησιμοποιήσετε. Μια διεύθυνση για να βρείτε καλό κάρυ είναι η αγορά του Marrakech στο Μαρόκο, αλλά τότε η τιμή του φαγητού ανεβαίνει απελπιστικά :-)
Καλή επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • καρότο
  • πατάτα
  • μαϊντανός
  • κύμινο
  • κοτοπουλο
  • φασόλια
  • κρασί
  • ρετσίνα
  • κάρυ
  • λάχανο
  • ρεβυθια

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • καρότο
  • πατάτα
  • μαϊντανός
  • κύμινο
  • κοτοπουλο
  • φασόλια
  • κρασί
  • ρετσίνα
  • κάρυ
  • λάχανο
  • ρεβυθια

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία