κασεροπιτα συνταγες της παρεας | 1 φλυτζανι τραχανα 100γρ | καρυδοπιτα συνταγες της παρεας | σως γιαουρτιου για μακαρονια | μηλοπιτα σιροπιαστη | λικερ ροδι με κρασι και τσιπουρο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεμμυδοσουπα Γκρατινε

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες κατά προτίμηση σε πολυμίξερ (για να μη βαρεθείτε πριν αρχίσετε)
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1.75 lt. νερό
  • 3 κύβοι βοδινού
  • Φέτες μπαγκέτας (ψωμιού) κομμένες σε μέτριο πάχος και αρκετές ώστε να καλύψουν τα πυρέξ (για τα οποία θα σας πούμε πιο κάτω)
  • 100 γραμ. τυριά χοντροκομμένα (διαλέξτε κάποια από αυτά που λιώνουν εύκολα και ωραία όπως π.χ. έμμενταλ, τσένταρ, κλπ. Οπωσδήποτε βάλτε τουλάχιστον 2 είδη)
  • Λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση:
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρό χρώμα ανακατεύοντας διαρκώς (η εστία σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, στο 3, για 40' περίπου) προσθέτουμε τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι . Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε την ανάμιξη μέχρι το μίγμα των κρεμμυδιών να ροδίσει χωρίς όμως να καεί και να πάρει άσχημο χρώμα .
  • Σε ξεχωριστό σκεύος βράζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα σε αυτό τους κύβους. Τον ζωμό αυτό τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα κρεμμύδια. Καπακώνουμε το σκεύος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 30'.
  • Σε ατομικά βαθιά πυρεξάκια (γιουβετσάκια) βάζουμε λίγο από το τριμμένο τυρί στον πάτο και προσθέτουμε τη σούπα ως λίγο πάνω από τη μέση. Καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ με τις φέτες του ψωμιού σε μία στρώση. Προσθέτουμε σούπα ως λίγο κάτω από τα χείλη και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια. Τα περνάμε από το γκριλ μέχρι να ροδίσουν.


Η κρεμμυδόσουπα τρώγεται ζεστή και είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες (ή νύχτες του χειμώνα). Καλό είναι να μην προσφερθεί σαν πρώτο πιάτο γιατί θα χαντακώσει όλα τα άλλα . Είναι φαγητό βαρύ και χορταστικό.

Με τις σούπες συνήθως δεν πίνουμε κρασί αλλά στην περίπτωση αυτή θα κάνουμε μια εξαίρεση . Ένα λευκό κρασί και μάλιστα παλαίωσης (κάποιο fume όπως η Καλλίστη) δένει ωραία με το φαγητό και ολοκληρώνει τη γευστική αρμονία.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • τυρί
  • κρασί
  • βοδινό
  • τσένταρ
  • μπαγκέτα
  • έμενταλ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος σουπας

  • Βελουτέ Οχι
  • Με αυγολέμονο Οχι
  • Κρύα Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • τυρί
  • κρασί
  • βοδινό
  • τσένταρ
  • μπαγκέτα
  • έμενταλ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία