μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | chiz keik apo ton akis | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | cheesecake φραουλα ακης | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cheesecake akis | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μουσακας

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Μουσακάς by Causabon Συστατικά :

  • 3 μεσαίες μελιτζάνες
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο

Για τον κιμά:
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 μεγάλο κρομμύδι (καλά κομμένο)
  • ½ κιλό κιμά (μοσχάρι μάλλον)
  • 2 κουταλιές επιτραπέζιο οίνο ξηρό
  • ½ κιλό τομάτα κονσέρβα
  • 1 κουταλιά κομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές κομμένο δυόσμο (προαιρετικά βρε)
  • ½ κουταλιά πιπέρι


Για τη μπεσαμελόσαλτσα:
  • 90 γρ βούτυρο
  • 1 / 4 κούπας φαρίνα
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 / 4 κούπας θρυματισμένο τυρί σκληρό


Εκτέλεση:
  • Κάνουμε το σταυρό μας.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Ραντίζουμε και τις δυο πλευρές με αλάτι και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για καμμιά ώρα. Τις ξεβγάζουμε με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
  • Κιμάς: Ζέστανε λάδι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το κιμά με τα κρομμύδια. Ανακάτεμα για κανά δεκάλεπτο (μέχρι να σκουρήνουν μάλλον και να εξατμιστεί το κοχλάζον υγρό). Προσθέτουμε κράσο, τοματοκονσέρβα (πάντα πουμαρό), μαϊντανοδυόσμους, κανέλα και πιπέρια. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά το αφήνουμε 20λεπτο με το καπάκι πάνω, ανακατεύουμε, βγάζουμε το καπάκι, το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά, ανακατεύουμε.
  • Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε περιοδικά γάλα ανακατεύοντας ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη αηδία. Αυξάνουμε σε medium heat τη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βράσει. Τ'αφήνουμε άλλο ένα λεπτό και το βγάζουμε. Προσθέτουμε τ'αυγά με το τυρί και τ'ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Έτοιμη η μπεσαμέλ
  • Το καλύτερο: Αφήνουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180o C.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα. Λίγες φέτες κάθε φορά, όχι όλες μαζί! Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε προς στιγμήν να ανασάνουν. Πάνω που νομίζουν ότι τις αφήσαμε, τις διαιρούμε σε 3 μέρη. Απλώνουμε στη βάση του (ρηχού) ταψιού το πρώτο μέρος. Τον μισό κιμά αποπάνω. Το δεύτερο μέρος μελιτζανών αποπάνω. Τον υπόλοιπο κιμά αποπάνω. Τις μελιτζάνες που μείνανε απο πάνω (καλά ε, φοβερή σύνταξη 1 ). Απ'όλα αυτά απλώνω ομοιόμορφα τη μπεσαμέλ και το χώνω στο φούρνο είτε μέχρι να ροδίσει το όλο πράμμα είτε για 45 λεπτά. Το αφήνω κανά πεντάλεπτο πριν σερβίρω. Αυτά.


Causabon



1 λογοπαίγνιο

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ντομάτα
  • λάδι
  • αλεύρι
  • μελιτζάνα
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μαϊντανός
  • γάλα
  • δυόσμος
  • πουμαρό
  • μοσχάρι
  • φαρίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ντομάτα
  • λάδι
  • αλεύρι
  • μελιτζάνα
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μαϊντανός
  • γάλα
  • δυόσμος
  • πουμαρό
  • μοσχάρι
  • φαρίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2017 ® - Επικοινωνία