μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους | ντουκαν συνταγες γλυκα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γεμιστοι κολοκυθοανθοι

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 10 κολοκυθοανθοί (δεν διατηρούνται για πολύ γι'αυτό διαλέξτε αυτούς που δεν είναι πανιασμένοι και να είναι αρκετά μεγάλοι για γέμιση)
  • 1 κολοκύθι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό


Εκτέλεση:
  • Καταρχήν, με το που θα αγοράσετε τους κολοκυθοανθούς μην τους βάλετε στο ψυγείο, αλλά σε μια γαβάθα με νερό με το άνθος τους προς τα έξω. Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψετε.

    Ετοιμάζετε τη γέμιση:
  • Πλένετε καλά το κολοκύθι και το τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Το στίβετε καλά ώστε να φύγει όλο το ζουμί του τριμμένου κολοκυθιού.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το μισό λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδοκοκκινήσουν, ρίχνετε μέσα και το τριμμένο κολοκύθι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε και το ρύζι με ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά (μη σας ανησυχήσει αν το ρύζι δεν έτοιμο στα 10 λεπτά, θα βράσει καλά στη συνέχεια μαζί με τους κολοκυθοανθούς).
  • Βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνιθο , τη φέτα και τα ανακατεύετε. Η γέμιση για τους κολοκυθοανθούς είναι έτοιμη.

  • Πλένετε τους κολοκυθοανθούς και τους κόβετε τον εσωτερικό μίσχο (με προσοχή να μη σας σχιστεί ο κολοκυθοανθός και μετά φεύγει η γέμιση).
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, ενώ παράλληλα γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς με τη γέμιση που μόλις φτιάξατε. Στρίψτε τις άκρες των κολοκυθοανθών ώστε να "κλείσει" κάπως το άνθος και να μην χύνεται έξω η γέμιση. Τους τοποθετείτε μέσα στην κατσαρόλα και τους περιχύνετε με 1 φλιτζάνι βραστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον κύβο λαχανικών.
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει καλά το ρύζι και οι κολοκυθοανθοί να ρουφήξουν το ζουμί τους και να μείνουν με το λάδι.


Τους σερβίρετε πασπαλισμένους με άνηθο.
Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση κιμά, ή να φτιάξετε σάλτσα αβγολέμονο και να περιχύσετε με αυτή τους κολοκυθοανθούς.

Καλή επιτυχία!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • κιμάς
  • μαϊντανός
  • κρασί
  • βραστά
  • ρύζι
  • άνηθο
  • λάχανο
  • καρολίνα
  • κολοκυθοανθοί

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία