banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Machli Ka Salan (ινδικο καρρυ με ψαρια)

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 25 γρ ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού turmeric (νομίζω "κουρκουμάς" το είπαμε στα ελληνικά, και απ'ότι θυμάμαι χρησιμοποιείται σε κρητικές συνταγές )
  • 1 κουτάλι τις σούπας αλεσμένο τσίλι
  • 1 κουτάλι τις σούπας κύμινο
  • 1 κουτάλι τις σούπας αλεσμένο κολίανδρο (βλ. γλωσσάρι κόλιαντρος)
  • 1 κουτάλι τις σούπας σκόνη "garam masala" (στάνταρ ινδικό συστατικό, δοκιμάστε μπαχαρικάδικο η Βασιλόπουλο)
  • 450γρ φιλέτο ψαριού, σε κομμάτια μεγέθους περίπου 2,5 εκατοστών (βλ. Σημειώσεις)
  • 400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες με το ζουμί τους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά (τσίλι), κομμένη στα 2 κατα μήκος (και χωρίς τους σπόρους!!!)
  • Για γαρνιτούρα: 1 καθαρισμένη-ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, και μερικά φύλλα φρέσκο κολίανδρο.


Σημειώσεις:
  • Τα πιο κατάλληλα ψάρια για τη συνταγή αυτή είναι τα μεγάλα ψάρια που κάνουν χοντρά φιλέτα, όπως π.χ. μπακαλιάρος, μουρούνα ή γλώσσα. Αν τα αγοράσετε παστά, φροντίστε να τα ξαρμυρίσετε καλά.
  • Επειδή το κατεψυγμένο ψάρι (κατα πάσα πιθανότητα τέτοιο θα βρείτε και θα χρησιμοποιήσετε), διαλύεται εύκολα όταν πάτε να το ανακατέψετε σε τηγάνι με άλλα υλικά, καλή ιδέα είναι να το προσθέσετε κατά το τέλος του μαγειρέματος.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να το τηγανίσετε ξεχωριστά και προς το τέλος να το προσθέσετε στη σάλτσα.


Εκτέλεση:


Βάζετε το λάδι να κάψει σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε την τζίντζερ (βοήθεια κάποιος! Ποια είναι η ελληνική λέξη;), το σκόρδο, τον κουρκουμά, την σκόνη τσίλι, το κύμινο, την σκόνη garam masala και τον αλεσμένο κολίανδρο.

Τα αφήνετε να τηγανιστούν για 15 λεπτά, μετά προσθέτετε τα κομμάτια του ψαριού και τα ανακατέυετε όλα μαλακά και προσεκτικά.

Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι και την πράσινη καυτερή πιπεριά. Σκεπάστε και αφήστε σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.

Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την πράσινη πιπεριά και τον φρέσκο κολίανδρο.

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή με ινδικές πίτες (Νάαν).

Καλή όρεξη!

Γιάννης

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • κολίανδρος
  • κύμινο
  • πίτες
  • σπορέλαιο
  • ρύζι
  • τζίντζερ
  • τσίλι
  • κάρυ
  • μπασμάτι
  • μπακαλιάρος
  • μούρα
  • γλώσσα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Νηστίσιμα ΧριστουγέννωνΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • κολίανδρος
  • κύμινο
  • πίτες
  • σπορέλαιο
  • ρύζι
  • τζίντζερ
  • τσίλι
  • κάρυ
  • μπασμάτι
  • μπακαλιάρος
  • μούρα
  • γλώσσα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία