banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Δροσιστικο γλυκο με δαμασκηνα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1/2 κιλό γιαούρτι σακκούλας/στραγγιστό
  • 1/2 κιλό έτοιμη σαντιγί
  • 300 γρ.δαμάσκηνα ξερά
  • καρυδόψιχα
  • λικέρ της αρεσκείας σας


Εκτέλεση:
  • Ζεματάτε σε βραστό νερό τα δαμάσκηνα και αν είναι με κουκούτσι, το αφαιρείτε έτσι που να μη διαλυθεί όλο το δαμάσκηνο. Τα αφήνετε σε πιάτο και τα βρέχετε με το λικέρ.
    Αυτό μπορείτε να το κάνετε απο την προηγούμενη ή απο το πρωί της μέρας που θα τα χρησιμοποιήσετε.
  • Γεμίζετε κάθε δαμάσκηνο, απ'την τρύπα του κουκουτσιού, με καρυδόψιχα. Σε σαλατιέρα ενώνετε, ανακατεύοντας απαλά, το γιαούρτι με τη σαντιγί.
  • Προσθέτετε επίσης απαλά τα γεμισμένα δαμάσκηνα. Το στρώνετε όμορφα και αν θέλετε το στολίζετε με καρυδόψιχα και το αφήνετε να σταθεί στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα μέχρι να το σερβίρετε.


Είναι ωραίο ακόμα και το χειμώνα γιατί δροσίζει μετά από ένα γεύμα/δείπνο που συνήθως το χειμώνα είναι πιο πλούσιο σε έντονες γεύσεις.

Καλή δοκιμή!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • σαντιγή
  • γιάουρτι
  • βραστά
  • καρυδοψιχα
  • λικέρ
  • δαμάσκηνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • σαντιγή
  • γιάουρτι
  • βραστά
  • καρυδοψιχα
  • λικέρ
  • δαμάσκηνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία