μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τυροπιτακια-τριανταφυλλακια

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ


Υλικά: (για 12 τυροπιτάκια)
Για τη ζύμη:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό + 2 κρόκοι
  • 6 κουταλιές σούπας γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ)
  • 30 γρ.μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλακι του γλυκού αλάτι


Για τη γέμιση:
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • βούτυρο για τη φόρμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη ζύμη:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας σα βουναλάκι. Στη μέση ανοίγουμε μια λακούβα και βάζουμε μέσα το αλάτι, τα αβγά,το βούτυρο και τη μαγιά λιωμένη στο χλιαρό γάλα.
  • Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε σε πετσέτα και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος (όχι φούρνο) π.χ.ντουλάπι.


Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μπωλ λιωνουμε το τυρί με πηρούνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι,το βούτυρο πολύ μαλακό, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Παίρνουμε τη ζύμη, την ξαναζυμώνουμε και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό, τετράγωνο με πλευρά περίπου 55-60 εκατοστά. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού πάνω στο φύλλο, αφήνοντας στις άκρες 2 εκατοστά ελεύθερα. Τυλίγουμε σε ρολό, όχι και πολύ σφιχτά. Κόβουμε κυλινδράκια πάχους 4-5 εκατοστών.
    Δίνουμε το σχήμα τριαντάφυλλου ώς εξής:Κρατώντας με το ένα χέρι μας το σημείο που ενώνεται το φύλλο,με το άλλο χέρι ανοίγουμε προς τα έξω απαλά τους δυο εξωτερικούς κύκλους ελαφρά και σφίγγουμε στο κέντρο.
  • Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα ή ένα ταψάκι στρογγυλό και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια-τριανταφυλλάκια σε μικρή απόσταση το ένα απ'το άλλο.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με πετσέτα και αφήνουμε πάλι για μία ώρα να φουσκώσουν.
  • Βάζουμε έπειτα το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Σερβίρονται χλιαρά.


Καλή σας όρεξη!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • μαγιά
  • τριαντάφυλλα
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • μαγιά
  • τριαντάφυλλα
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία