γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | banoffee με καραμελα | μπανοφι χωρίς βρασιμο | μπλακ φορεστ βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κουλιτς Μοσχοβιτικο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 10 γραμ. αλάτι
  • 12 γραμ. μαγιά μπύρας
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 120 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 800 γραμ. σταφίδα μαύρη
  • 200 γραμ. σταφίδα άσπρη
  • 1 αβγό


Εκτέλεση
  • Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Κάνετε μια τρύπα στη μέση του και ρίχνετε μέσα σε αυτή το αλάτι, τη μαγιά και μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  • Πλένετε καλά και στεγνώνετε τη σταφίδα (άσπρη και μαύρη). Προσθέτετε τη σταφίδα στη ζύμη και ζυμώνετε ώστε να απλωθεί παντού. Κάνετε τη ζύμη σας μια μπάλα, τη βάζετε σε μια λεκανίτσα και την τοποθετείτε κοντά σε φωτιά (κάτω από το φούρνο ή σε μια κουβέρτα).
  • Γυρίζετε τη λενίτσα από όλες τις μεριές ώστε να ζεσταθεί το ίδιο παντού.
  • Οταν φουσκώσει καλά η ζύμη, την πλατύνετε με τον πλάστη σε τρίτο του μεγέθους της.
  • Χτυπάτε τον κρόκο αβγού, τον αραιώνετε με λίγο νερό και αλείφετε με αυτό τη ζύμη.
  • Το βάζετε στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί όπως το ψωμί.


Σερβίρετε κρύο και κρατάει πολύ καιρό.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • σταφίδα
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • μαγιά
  • ψωμί

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • σταφίδα
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • μαγιά
  • ψωμί

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία