banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ρεβιθια και αλλα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για τέσσερα άτομα):

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά)
  • Σόδα (σκόνη)


Εκτέλεση:
Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να μουλιάσουν στο νερό, για ΠΟΛΛΕΣ ώρες. Αποβραδύς απαραίτητα, το ιδάνικό είναι γύρω στο 24ωρο. Μαζί με το νερό, και μια κουταλιά σόδα.

Δεύτερον: Αφού μουλιάσουν, και πρίν μπούν στην κατσαρόλα, πρέπει να απαλλαγούμε από τις φλούδες (και τις δυσάρεστες, ηχηρές και δύσοσμες παρενέργειες τους). Για να γίνει αυτό: Στραγγίζουμε καλά τα μουλιασμένα ρεβύθια και τα κλείνουμε, μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα, σε μια πετσέτα. Μετά, με δύναμη και συνέπεια, τρίβουμε καλα τον μπόγο πάνω σε τραπέζι ή άλλη επιφάνεια εργασίας, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε τα ρεβίθια να τρίβονται καλά το ένα πάνω στο άλλο και να ξεκολλήσουν οι φλούδες τους. Οταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβίθια (μαζί με τις ξεκολλημένες φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.

Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, τον ζωμό, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι, τις ψιλοκόβουμε και και ρίχνουμε το υπόλοιπο (ολόκληρο) στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 90 λεπτά ή παραπάνω αν χρειάζεται (τα ρεβίθια πρέπει να λιώνουν στο στόμα. Που και που με τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε και μαζέυουμε (και πετάμε) και τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Επίσης, ανακατεύουμε και τον πάτο να μην κολλήσει.

Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε για 5 λεπτά πρίν σερβίρουμε (για να μην νερουλιάσουν)

Σερβίρουμε ζεστά μαζί με αλατοπίπερο, λάδι, λεμόνι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και μπόλικο φρέσκο ψωμί. Για τους πιο σκληροπυρηνικούς, βάζουμε στο τραπέζι και σαρδέλλες πικάντικες.

Οτι περισσέψει μπορουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ρεβυθοσαλάτα (χούμους: όλα στο μπλέντερ μαζί με ταχίνι και σκόρδο και ψίχα ψωμιού μουλιασμένη), ή ρεβυθοκεφτέδες (περνάμε από τρυπητό να φύγει το πολύ ζουμί, στο υπόλοιπο προσθέτουμε μαιντανό και κύμινο, πλάθουμε σε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε).

Καλή όρεξη!

Γιάννης

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • κύμινο
  • ψωμί
  • σόδα
  • ψίχα
  • λάχανο
  • ταχίνη
  • ρεβυθια
  • σαρδέλα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • κύμινο
  • ψωμί
  • σόδα
  • ψίχα
  • λάχανο
  • ταχίνη
  • ρεβυθια
  • σαρδέλα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία