banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπουγιαμπεσα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Αρχικά, ξεκίνησε σα φαγητό των ψαράδων. Καθώς ξεδιάλεγαν τα ψάρια που προορίζονταν για πούλημα, συνήθιζαν να κρατούν στην άκρη μερικά είδη ψαριού γι'αυτούς και την οικογένειά τους. Πρόκειται για ένα πολύ απλό, οικογενειακό πιάτο που βελτιώθηκε με τον καιρό και σήμερα μπορεί να περιέχει και μαλακόστρακα ή να συνοδεύεται με κάποια σάλτσα (Rouille).

Αν θέλετε να φτιάξετε μια πολύ καλή μπουγιαμπέσα, διατηρώντας την παράδοση για το πώς φτιάχνεται το πιάτο αυτό στη Μασσαλία, θα πρέπει να βάλετε συγκεκριμένα συστατικά.
Η Μασσαλιώτικη μπουγιαμπέσα θέλει πλούσια ποικιλία από ψάρια (σκορπίνα, μπαρμπούνι, σαλάχι, μουγγρί, σανπιέρρο, καβουράκια, λιθρίνι, μαλακόστρακα, κλπ).

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 700 γραμ. διάφορα ψάρια για σούπα
  • 100 γραμ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 50 γραμ. καθαρισμένα μύδια
  • 4 ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκες (χωρίς τη φλούδα)
  • 200 γραμ. πατάτες
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 ½ κουτ. του γλυκού σαφράν
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού άσπρο πιπέρι
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο θυμάρι, φύλλα δάφνης


Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε τα ψάρια και τα θαλασσινά.
  • Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες. Προσθέστε λίγο θυμάρι και μερικά φύλλα δάφνης.
  • Τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα τα ψάρια, προσθέστε το ελαιόλαδο και καλύψτε τα με βραστό νερό. Ρίξτε και τα καρυκεύματα (αλατοπίπερο, σαφράν).
  • Βράζετε σε δυνατή φωτιά και σβήνετε τη φωτιά 10 λεπτά μετά το βράσιμο.


Τρόπος σερβιρίσματος:
Σερβίρετε το πιάτο μαζί με βραστές πατάτες και με σως rouille.
Η μπουγιαμπέσα συνήθως σερβίρεται σε 2 διαφορετικά πιάτα, ένα για το ψάρι και ένα για τη σούπα. Ανάλογα με την επιθυμία των καλεσμένων, μπορείτε να ανακατέψετε το ψάρι με τη σούπα.
Παρόλαυτά, ένας βασικός κανόνας πρέπει να τηρείται: το ψάρι πρέπει να κοπεί μπροστά στους καλεσμένους.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • πατάτα
  • βραστά
  • γαρίδες
  • δάφνες
  • μύδια
  • σαφράν
  • θυμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος σουπας

  • Βελουτέ Οχι
  • Με αυγολέμονο Οχι
  • Κρύα Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • πατάτα
  • βραστά
  • γαρίδες
  • δάφνες
  • μύδια
  • σαφράν
  • θυμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία