μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | banoffee με καραμελα | μπανοφι χωρίς βρασιμο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αυγοταραχο Μεσολογγιου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί μέλισας.
Το καλό αυγοτάραχο έχει πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και αλμυρή και πικάντικη γεύση. Ειναι καπως λιπαρό και υποχωρεί ευγενικα. Οσο περνάει ο καιρός, ξηραίνεται και γίνεται όλο και πιο πικρό. Το κακό αυγοτάραχο είναι συνήθως σκουριασμένο στο χρώμα, σκληρό και στεγνό. Αν δεν γνωρίζετε, αποφύγετε να πάρετε ότι αυγοτάραχο βρείτε (πολλά εισάγονται από το εξωτερικό). Προτιμήστε το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, είναι πολύ καλό.

Για να το σερβίρουμε το κόβουμε σε φέτες, το καθαρίζουμε από το κερί, ή το παρουσιάζουμε ανοιγμένο ώστε να καταλάβουν οι καλεσμένοι μας ότι το κομμάτι με το κερί δεν το τρώμε.
Πίνεται σκέτο με τσιπουράκι.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • αυγό
  • πορτοκάλι
  • τσίπουρο

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • αυγό
  • πορτοκάλι
  • τσίπουρο

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία