Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Παραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, 9 στις 10 φορές ανάμεσα στα άλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟρίστε λοιπόν και τα φετινά σούπερ αφράτα ανεβατά καλιτσούνια, με λίγα απλά υλικά. Πολύ εύκολα, και πολύ υγιεινά όπως θα δείτε. Και από γεύση μακάρι να[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΥλικά μαγιά: 100 γρ. κατσικίσιο γάλα: 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού (για τη ζύμη) κρόκοι αυγών: 3[...]
Πηγή: icookgreek.comΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι γάλα 4-5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη 2 κουταλάκια αμμωνία λίγη βανίλια αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ½ κιλό μυζήθρα 2 αυγά 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cook150 γρ. βούτυρο 150 γρ. γιαούρτι 1 αυγό 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 βανίλιες ελάχιστο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκι πάουντερ αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: cooktherapy.grυλικά 1/2 κ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 1/2 φλ.τσ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι νερό, όσο σηκώσει γέμιση 1/2 κιλό μαλάκα (φρέσκο κρητικό τυρί) 1/2 κ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο 1 φλιτζ. τσ. γάλα 2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Για τη γέμιση 3/4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ θεία μου η Χ., η αδελφή του πατέρα μου, ήταν πληθωρικός άνθρωπος , αυτό που λέμε large στη σύγχρονη ελληνική. Πληθωρική στα αισθήματα, στην αγκαλιά, στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα του Πάσχα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, είναι τα καλιτσούνα. Πολλά διαφορετικά είδη, ανάλογα με την γέμιση, το φύλο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠροειδοποίηση: το ποστ είναι διπλοσέντονο. Όποιος βαριέται μπλα μπλα μπα, ας πάει κατευθείαν στη συνταγή. Η ιστορία ξεκινάει 16 χρόνια πριν, όταν εγώ και ο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα 2 κρόκους αυγών 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη ζύμη 2 κιλά[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: για το φυλλο 1 1/2 κιλο αλεύρι για ολες τις χρησεις 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. λάδι νερό οσο παρει 1/2 ποτηρακι του καφε τσικουδιά υλικα για τα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλιτσούνια "μισοφέγγαρα" πολύ νόστιμα ιδανικά για κέρασμα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για κρητικό φύλλο και[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 λίτρο νερό 1 κουτ. του γλυκού αλάτι 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλιτσουνάκια με μυζήθρα τηγανητά, που τα λατρεύουν όλοι. Τι χρειαζόμαστε: Για την ζύμη 1 σφηνάκι λάδι 1 σφηνάκι τσικουδιά 2 σφηνάκια γάλα 1 ποτήρι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕδώ θα βρείτε συνταγές για Πασχαλινά τσουρεκάκια, και καλιτσούνια, τόσο ανεβατά, όσο και της στιγμής, για το εορταστικό τραπέζι, της μεγάλης μας εορτής του[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.gr