Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 116 συνταγές
Υλικά: 1.5 ποτήρι αλεύρι 1 ποτήρι αλεύρι καλαμποκιού 1 ποτήρι χλιαρό νερό Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.[...]
Πηγή: greekcook.grΤραγανή ζύμη won ton που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά που τρώμε στα εστιατόρια. Τι χρειαζόμαστε: 4 κούπες (450γρ) αλεύρι για κάθε χρήση 2 κ.γ. αλάτι 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤραγανή παραδοσιακή ζύμη για αλμυρές πίτες!! Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι 1 και 1/2 κουταλάκι σούπας ξίδι 2 κούπες ελαιόλαδο (ένα φλιτζανάκι του ελληνικού[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑπλά τέλεια, δεν αποτυχαίνει ποτε. Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι σπορέλαιο 1 ποτήρι χλιαρό γάλα 1 αυγό 1/2 κουταλιά αλάτι λίγο ξύδι 2 φακελάκια μάγια ξερη ή 80 γρ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολη και πεντανόστιμη ζύμη κουρού χωρίς γιαούρτι και αυγά. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (240 μλ) 3[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ ζύμη είναι τραγανή και πεντανόστιμη, εσείς διαλέξτε μόνο τη γέμιση! Τι χρειαζόμαστε: 1/2 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζάνι λάδι 1/2 φλιτζάνι τσίπουρο 1 πρέζα αλάτι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτή η ζύμη ΔΕΝ είναι νηστήσιμη! Έχει όμως εύκολες αναλογίες υλικών και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για πίτσες και πίτες. Σε όσους αρέσει το τραγανό ζυμάρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠρόκειται για μια εύκολη, αφράτη και εξαιρετικά εύγεστη ζύμη για όλες τις αλμυρές πίτες, αλλά και για μικρά ατομικά πιτάκια. Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ αλεύρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπορείτε να φτιάξετε αυτή τη ζύμη και να έχετε σπιτικές πίτες. Είναι ιδανική για γλυκές και αλμυρές πίτες. Έχει υφή και γεύση περίπου σαν μπισκότο, τραγανή[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτά τα πιτάκια τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στην Ιορδανία και Συρία όπου τα σερβίρουν παντού. Είναι νόστιμα και εύκολα. Υλικά: 500γρ. αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: greekmasa.grΖύμη για τορτίγιας με καλαμποκάλευρο Τι χρειαζόμαστε: 2 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο 1 φλιτζάνι νερό αλάτι Ζυμώστε. Απλώστε το με τον πλάστη και κόψτε δίσκους .[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 1 1/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό 1 1/8 φλυτζάνια τσαγιού βούτυρο φρέσκο σκληρό, αγελαδινό 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι νερό Τρόπος παρασκευής[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας ή 2 κουταλάκια μαγιά σκόνη 1/2 φλυτζάνι νερό 4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι 1/2 φλυτζάνι του καφέ λάδι 1/2 φλυτζάνι του καφέ[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγη είναι απο το βλιβλιο Τhermomix! Σας συστήνω ανεπιφύλαχτα αυτη τη ζυμη η οποια ανοιγει πολυ ευκολα σε φυλο! Καλό ζύμωμα λοιπον! Υλικά 250 γρ χυμο[...]
Πηγή: greekmasa.grΣας στέλνω τη συνταγή για τη ζυμη κουρου που μου ζητήσατε. Υλικά 1/2 κιλο φαρινα κοκκινη 250 γραμ μαργαρινη 1 κεσεδακι γιαουρτι 1 αυγο 1 κ.γ αλατι 1 κ.σ χυμο[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά : 4 Κούπες τσαγίου αλεύρι μαλακό 1 Κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 Κουταλία της σούπας ξύδι 1 Κουταλία του γλυκού αλάτι 1 Κούπα[...]
Πηγή: greekmasa.grΜε αφορμή συζητήσεις που διάβασα στο forum, περί σφολιάτας, θυμήθηκα το Γάλλο chef της γαλλικής πρεσβείας που πριν πολλά χρόνια μας έδωσε μερικά μαθηματάκια[...]
Πηγή: greekmasa.grΤι χρειαζόμαστε: 1 κιλο γαλα 30 αυγα 500 γρ. σιμιγδαλι ψιλο σταρενιο αλευρι οσο παρει εως να μας κανει μια ζυμη ελαστικη (περιπου 3 κιλά) 1 κ.σ. αλατι Ζυμωνω[...]
Πηγή: cookpad.com/gr