Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Υλικά: Για 2 μερίδες 2 μέτριες πατάτες κομμένες ψιλές 1 κρεμμύδι κομμένο ψιλές φέτες 4 αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι ομελέτα 80 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο[...]
Πηγή: greekcook.grΤο σφουγγάτο είναι το κρητικό φαγητό που θα ετοιμάσεις έυκολα και γρήγορα. Παρέχει μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC που περιορίζουν την καταστροφική δράση των[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΥλικά φρέσκα κρεμμυδάκια 5 κολοκυθάκια 3-4 κομμένα σε ροδέλες λάδι 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί) δυόσμος 2[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά κολοκυθάκια: 3-4 κομμένα σε ροδέλες κρεμμυδάκια φρέσκα: 5 αυγά: 12 κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη κασέρι Μυτιλήνης: 150 γρ., τριμμένο δυόσμος και[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά 6 κολοκυθάκια μέτρια, τρυφερά 1/4 κούπας ελαιόλαδο 6 αυγά 1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε[...]
Πηγή: mamapeinao.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 500 γρ. κολοκυθάκια 500 γρ. ντομάτες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 100 γρ. φέτα 5 αυγά 1/2 φλιτζάνι λάδι Αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση συνταγής[...]
Πηγή: sidages.gr1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί[...]
Πηγή: gastronomos.grΥλικά Αγριοσπάραγγα 1 ματσάκι οβριές (είναι πιο λεπτές και αρκετά πιο πικρές από τα σπαράγγια) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό άγρια χόρτα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν οι δουλειές δεν μπορούν να περιμένουν,αναζητούμε τις εύκολες λύσεις στο φαγητό. Μια τέτοια λύση είναι οι ομελέτες.Σφουγγάτα τις λέμε στη Κρήτη και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια 6 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά κρεμμύδι | κολοκύθι | φέτα | αυγά Διαφημίσεις για ταψί 32 εκ.: 1 ματσάκι φρέσκα[...]
Πηγή: toarkoudi.grΗ κυρία Α. είναι μανούλα στις παραδοσιακές συνταγές. Αν φάτε κουνελάκι τηγανητό από τα χέρια της δεν θα το ξεχάσετε ποτέ! Όπως δεν θα ξεχάσετε ποτέ και την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣυνηθίζετε στα μέρη σας τη φράση «ακριβά 'ναι τα σφουγγάτα του»; Εμείς εδώ κάτω την χρησιμοποιούμε όταν κάποιος θεωρεί ακριβή ακόμη και την πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο σφουγγάτο είναι παραδοσιακή συνταγή που συναντάμε κυρίως στην Κρήτη, την Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Αιγαίου. Συνήθως γίνεται με κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr6 κολοκυθάκια μέτρια, τρυφερά 1/4 κούπας ελαιόλαδο 6 αυγά 1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πλένουμε τα κολοκύθια[...]
Πηγή: argiro.gr10 κολοκυθοανθούς 5 κολοκυθάκια 2-3 φρέσκα κρεμμύδια 5 αυγά 2 κ.σ. γάλα 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι ή φέτα Πιπέρι φρεσκοτριμμένο Λίγο αλάτι[...]
Πηγή: argiro.gr1½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα 1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο 70 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος 500 γρ. φέτα τριμμένη 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη 1 ματσάκι ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΕίναι μια παραλλαγή μεγειρέματος των κολοκυθιών, πολύ νόστιμη και υγειηνή. Τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύο και μπορεί να συνοδεύσει ακόμη και το κυρίως[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτή την εποχή η εξοχή έχει γεμίσει από το νόστιμο αυτό χορταράκι. Εμείς μαζέψαμε αρκετές. Τις μισές τις βράσαμε και τις φάγαμε ως σαλάτα συνοδεύοντας ψαράκια[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.gr