Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 66 συνταγές
Υλικά: 1 ποτήρι λάδι (παρά κάτι) 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό 2,5 ποτήρια ζάχαρη & 1/2 ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλλας σταφίδες, κουκουνάρια,[...]
Πηγή: greekmasa.grΠροτελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής –πότε πέρασε!- και οι περισσότεροι πια νηστεύουν. Πολλοί βέβαια μόνο και μόνο για να φάνε με μεγαλύτερη όρεξη τον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜέχρι να έρθει η ώρα των πασχαλινών λιχουδιών και όσο νηστεύεις κάνε κάτι απλό! Ετοίμασε παραδοσιακό χαλβά από σιμιγδάλι και αρωματισμένο με φυσικό[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΛατρεμένο γλυκάκι, απαραίτητο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας !!! Υλικά: 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι σπορέλαιο Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Για το[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΥλικά Από την Εμμανουέλα Κόκκαλη Για τον χαλβά: 2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1[...]
Πηγή: mamapeinao.grΚαλή Σαρακοστή! Όσοι έχουν ζήσει στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν το νηστίσιμο επιδόρπιο που σερβίρεται μετά το φαγητό σε πολλά μαγαζιά εστίασης. Μάλιστα θεωρείται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τα τρουφάκια 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη[...]
Πηγή: gastronomos.grΟ γενικός κανόνας του σιμιγδαλένιου χαλβά επιτάσσει 1-2-3-4. Το επιβεβαίωσα από πολλές πηγές! 1- Φλιτζάνι λάδι 2- Φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό (ή 1 χοντρό και 1[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΑλευροχαλβάς με ιδιαίτερη γεύση! Στη συνταγή για το σιμιγδαλένιο χαλβά είχα κάνει κάποιες αναφορές για την προέλευση της ονομασίας και κάποια ακόμη στοιχεία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)! Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα. Η κατσαρόλα να[...]
Πηγή: greekmasa.grΈνα σπιτικό, μαμαδίστικο νηστήσιμο γλυκάκι, που μου θυμίζει έντονα τα παιδικά μου χρόνια... Υλικά: 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι σπορέλαιο 5[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ..ΕΚΑΝΑ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!! ΠΑΛΙ[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΧαλβάς: παραδοσιακός, πεντανόστιμος, απολαυστικός και σαρακοστιανός. Δεν υπάρχει νοικοκυρά που να μην έχει φτιάξει μια φορά στη ζωή της, αυτό το υπέροχο[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΤην συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή Μισό ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟι νιφάδες βρώμης, το άρωμα από λεμόνι, μέλι και κανέλλα συνθέτουν την πιο... βρώμικη συνταγή! Τι χρειαζόμαστε: ½ του ποτηριού λάδι 2 ποτήρια νιφάδες βρώμης[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣυνταγή της μαμάς σε παραλλαγή! Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα αλέυρι ολικής Λάδι μισή κούπα μισή κουταλιά γαρύφαλλο μισή κουταλιά κανέλλα Για το σιρόπι 1 κούπα νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΔεν θα σας πάρει πάνω από 15 λεπτά να τον ετοιμάσετε. Προλαβαίνετε να τον φτιάξετε ακόμα κι όταν έρθουν, εντελώς ξαφνικά κι ανεπάντεχα, κάποιοι επισκέπτες[...]
Πηγή: bostanistas.gr