Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 75 συνταγές
Υλικά 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ. 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 2 βανίλιες 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό) 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΠάει αρκετός καιρός που δεν έχω επισκεφθεί τη Γαλλία. Παλιότερα, δευτερεύουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις με καλούσαν συχνά - πυκνά στο Παρίσι. Κι εκεί, στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνα Ελληνικό παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκάκι με πραγματικά τρία υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και πετιμέζι! Όσο για το νερό, δεν το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΛατρεμένο γλυκάκι, απαραίτητο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας !!! Υλικά: 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι σπορέλαιο Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Για το[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΥλικά Από την Εμμανουέλα Κόκκαλη Για τον χαλβά: 2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1[...]
Πηγή: mamapeinao.grΚυριακή μεσημέρι. «Να σου φτιάξω χαλβά Φαρσάλων;» με ρωτάει. «Ναι, φτιάξε ό,τι θες» της απαντώ ενώ πληκτρολογώ κάτι στο κινητό μου.[...]
Πηγή: bostanistas.grΘα τα μαζέψουμε όπου να’ ναι από τις παραλίες και την απλόχωρη βεράντα, για να μαζευτούμε στο μέσα σπίτι. Θ’ αφήσουμε πίσω μας τους πύργους της[...]
Πηγή: bostanistas.grΤον χαλβά στην Ελλάδα τον συνηθίζουμε με ελαιόλαδο, που πραγματικά του δίνει έναν υγιεινό χαρακτήρα και σε κάνει να τον τρως χωρίς πολλές τύψεις. Στην Ανατολή[...]
Πηγή: bostanistas.grΚλασική συνταγή. Να θυμάστε 4-3-2-1 η ποσότητα των υλικών της, από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό υλικό. Υλικά 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι[...]
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.grΥλικά: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι 1/2 φλιτζάνι σουσάμι 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα Τρόπος παρασκευής Βάζουμε το[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: Για 4-6 άτομα Για το σιρόπι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1 ξύλο κανέλας[...]
Πηγή: sidagi.grΑρωματικός και δροσερός χαλβάς για όλες τις ώρες. Τι χρειαζόμαστε: 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό 1 ποτήρι σπορέλαιο Για το σιρόπι 3 ποτήρια ζάχαρη 5 ποτήρια νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή Μισό ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο παραδοσιακό γλυκό βήμα προς βήμα. Βρείτε τις αναλογίες στο τέλος και... καλή όρεξη. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι 3 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 500 γραμ. σιμιγδάλι χονδρά ή ψιλά 200 γραμ. καλαμποκέλαιο 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομένα Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κομματάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧαλβάς με σιμιγδάλι Τι χρειαζόμαστε: 1 φλυτζανι τσαγιου λαδι 2 φλυτζανια τσαγιου σιμιγδαλι 4 φλυτζανια ζεστο νερο 4 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη 2 φλυτζανια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: Γέμιση: 300 γρ. Φετα 300 γρ. Ανθοτυρο 200 γρ. Γιαουρτι 150 ml γαλα 4 αυγα Λιγο μοσχοκαρυδο 3-4 κουταλιες λαδι Εκτέλεση: Ανοίγετε 4 φύλλα, για να μπουν[...]
Πηγή: greekmasa.grΜια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού χαλβά με σιμιγδάλι και ελαιόλαδο. Το πορτοκάλι, που του προστίθεται, του χαρίζει απίθανο άρωμα και γεύση, μετριάζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr