Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
Χαλβάς: παραδοσιακός, πεντανόστιμος, απολαυστικός και σαρακοστιανός. Δεν υπάρχει νοικοκυρά που να μην έχει φτιάξει μια φορά στη ζωή της, αυτό το υπέροχο[...]
Πηγή: syntagesmamas.gr200 γρ. ζάχαρη κοινή 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 550 γρ. γάλα 1 κουτ. σούπας βούτυρο τα σποράκια από 1 λοβό βανίλιας (σχίζουμε με ένα μαχαιράκι το λοβό κατά μήκος[...]
Πηγή: gastronomos.grΈνα παραδοσιακό, σπιτικό και πανεύκολο γλυκάκι, πολύ αγαπημένο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας. Κάθε φορά που το φτιάχνουμε, μοσχομυρίζει το σπίτι μας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕίναι υπέροχος ο Πολίτικος Χαλβάς, με διαφορετική γεύση από τον κλασικό σιμιγδαλένιο και πολλά αρώματα! Μοσχοβολάει όλο το σπίτι, όσο τον ετοιμάζουμε, φρέσκο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ σουσαμένιος χαλβάς "του μπακάλη" είναι το ένα είδος∙ στην Ελλάδα όμως και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο υπάρχει και η διαφορετική, πολύ δημοφιλής[...]
Πηγή: bostanistas.grCranberries εδώ , rasberries εκεί μ' έκαναν κι εμένα οι φίλες μας, να κοιτώ σαν παραζαλισμένη! Όμως ο Θεός αγαπάει τον νοικοκύρη και το καλό του μάγειρα[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΑρχίζουμε με το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό, να βράσουν με 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 φλυτζάνι μέλι, 1 ξύλο κανέλλας, 5-6 γαρύφαλλα και μια[...]
Πηγή: teleialysh.blogspot.grΓια τα τρουφάκια 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη[...]
Πηγή: gastronomos.grΣήμερα έφτιαξα τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι και ξηρούς καρπούς για να γλυκάνω το νέο μήνα αλλά και τους καλούς γείτονες που ζήτησαν ένα Ελληνικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΔιαφορετικός αυτός ο χαλβάς που έχω στα κιτάπια μου, μακάρι να ήξερα από που.... Είπα να τον φτιάξω πριν αρχίσουν οι ζέστες και δεν τραβιέται ευχάριστα, και[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΟ γενικός κανόνας του σιμιγδαλένιου χαλβά επιτάσσει 1-2-3-4. Το επιβεβαίωσα από πολλές πηγές! 1- Φλιτζάνι λάδι 2- Φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό (ή 1 χοντρό και 1[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΠροτελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής –πότε πέρασε!- και οι περισσότεροι πια νηστεύουν. Πολλοί βέβαια μόνο και μόνο για να φάνε με μεγαλύτερη όρεξη τον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα σπιτικό, μαμαδίστικο νηστήσιμο γλυκάκι, που μου θυμίζει έντονα τα παιδικά μου χρόνια... Υλικά: 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι σπορέλαιο 5[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΑρχίζουμε με το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό, να βράσουν με 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 φλυτζάνι μέλι, 1 ξύλο κανέλλας, 5-6 γαρύφαλλα και μια[...]
Πηγή: teleialysh.blogspot.grΥπάρχει ευκολότερο γλυκό από αυτό??? Μετράς 1-2-3-4 καιιιιι...έτοιμο! Τέσσερα απλά και εύκολα υλικά. Χωρίς σημειώσεις, μεζούρες και γραμμάρια. Το μόνο[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΠοιος μπορεί να αντισταθεί στο χαλβά τον σιμιγδαλένιο της μαμάς;Κανείς! Η κλασσική συνταγή του1,2,3,4 και κάποιες εναλλακτικές αν βαρεθήκατε και θέλετε να[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΚατάφερα να μπω ξεκλέβοντας λίγο χρόνο για να ευχηθώ σε όλους σας καλή Σαρακοστή! Κερνάμε γλυκάκι σήμερα και επειδή είμαστε και λίγο παραδοσιακοί τύποι με[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΗ παραδοσιακή συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι μια απλή αριθμητική πρόοδος που δεν την ξεχνάς με τίποτα. 1:2:3:4. Δηλαδή 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 2 ποτήρια[...]
Πηγή: bostanistas.gr