Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Υλικά 8-10 αγκινάρες 2 καρότα ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα λίγο άνιθο 1 λεμόνι το χυμό λάδι αλάτι - πιπέρι
Πηγή: greekmasa.grΔεν είναι μόνο που μας αρέσουν, αλλά ο φράχτης μέχρι πρόσφατα ήταν γεμάτος αγκιναριές. Τις κάνω κονσέρβα και τις αποθηκεύω ( όπως έχουμε πει ) ή τις μαγειρεύω[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά 600 γρ. αγκινάρες 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα 1 φλιτζάνι ζωμό[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά αγκινάρες: 6 μετρίου μεγέθους λεμόνι: 1 (ο χυμός του) κρεμμυδάκια: 250 γρ., φρέσκα αρακάς: 500 γρ., ψιλός άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος καρότα: 3[...]
Πηγή: icookgreek.comΈνα πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό που γίνεται ακόμα νοστιμότερο, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα λαχανικά, τώρα που είναι η εποχή τους. Είναι υγιεινό και χορταστικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ Αν στην Ελλάδα η κλασσική συνταγή για τις αγκινάρες είναι η " αγκινάρες αλά πολίτα ", τότε στην Ιταλία είναι η " αγκινάρες αλά ρομάνα ".[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΤΖΙΟΥΝΤΊΑ Ακόμη μια ασυνήθιστη - πάντα για τα ελληνικά δεδομένα - συνταγή με αγκινάρες. Οι αγκινάρες αλά τζιουντία ( carciofi alla giudia ) είναι[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΈνα φαγητό με πολύ μεγάλη ιστορία, στον τόπο μας αλλά και στις παλιές πατρίδες της Μικράς Ασίας. Αυτή είναι η συνταγή, ακριβώς όπως την είχε φέρει η προγιαγιά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣε τούτη τη συνταγή από την Τήνο, η ξινουλή σάλτσα συμπληρώνει τη γλύκα της αγκινάρας. Το πιάτο παραδοσιακά μαγειρεύεται μαζί με φρέσκα κουκιά. Σερβίρεται σαν[...]
Πηγή: bostanistas.grΤώρα την άνοιξη είναι η εποχή της αγκινάρας, ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν με κάθε τρόπο. Υλικά (για 3-4 μερίδες) : 3-4 αγκινάρες 300 γρ. ρύζι καρολίνα 2-3[...]
Πηγή: greekmasa.grΚαλή σας μέρα! Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις συνταγές που σας έχω δείξει!!! Κάπου γύρω στα 15 "καταδέχθηκα" για πρώτη φορά να[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 8 αγκινάρες 2 λεμόνια μικρά αλάτι Εκτέλεση συνταγής Κόβουμε ολόκληρο το κοτσάνι από την αγκινάρα. Εάν είναι τρυφερό αφήνουμε 2-3 δάχτυλα.[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά: Αγκινάρες καθαρισμένες Λεμόνι Ξύδι Λάδι Αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζονται και βράζονται σε νερό με αλάτι, στο οποίο προσθέτετε λίγο λεμόνι και ξύδι. Αφού[...]
Πηγή: xortosyntages.blogspot.gr8 αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι λάδι 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 λεμόνι[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: 6 μεγαλες αγκινάρες 1/2 κιλο κιμά 1/2 νεροποτηρο λάδι 1 μεγαλο κρεμμύδι αλατι, πιπερι Καθαριζουμε, πλενουμε και κοβουμε σε κομματια τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό! Τι χρειαζόμαστε: 8-10 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) 1/2 κιλό αρακάς 2 καρότα 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 3-4 αγγινάρες 3-4 κουταλιές κετσαπ 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια άνιθο λάδι λεμόνι Καθαρίζουμε τις αγγινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά 6-8 αγκινάρες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια 4 κρεμμυδάκια στιφάδου, κομμένα στη μέση 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες ή σε κύβους 4[...]
Πηγή: icookgreek.com