Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 17 συνταγές
Από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού. Η γιαγιά μου, συνήθιζε να το φτιάχνει με δύο ειδών κεράσια, για να γίνονται πιο γλυκά στη γεύση και το σιρόπι να παίρνει[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤους χειμώνες, η γιαγιά μου, κάθε χρόνο, έφτιαχνε διάφορα γλυκά του κουταλιού από εσπεριδοειδή. Τρία όμως, ήταν τα γλυκά που έφτιαχνε οπωσδήποτε: νεράντζι ,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα μήλα, είναι από τα ωραιότερα φρούτα και τρώγονται με πολλούς τρόπους. Όταν όμως, τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού, γίνονται πάρα πολύ νόστιμα, με ιδιαίτερη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΌταν γινόντουσαν οι κολοκύθες, ξεκίναγε η γιαγιάς μου να τις φτιάχνει φαγητά και γλυκά. Επειδή πάντα ήταν μεγάλες σε μέγεθος, οι ποσότητες των γλυκών που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ωραιότερο για μένα χειμωνιάτικο φρούτο, είναι το μανταρίνι. Κι αυτό, γιατί μπορούμε να το φάμε όπως είναι, ή να το στίψουμε και να το κάνουμε χυμό, αλλά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ακτινίδιο, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και απαραίτητα φρούτα, που γίνονται πολύ ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα , αλλά κι ένα απίθανο λικέρ .[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ βασιλιάς των εσπεριδοειδών, το πορτοκάλι, είναι από τα φρούτα, που μπορούμε να τα φτιάξουμε γλυκό, με πολλούς τρόπους. Γίνεται ωραιότατο φτιάχνοντας μόνο τις[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣτην πίσω αυλή του σπιτιού μας, ανάμεσα σε άλλα δέντρα ο παππούς μου, είχε φυτέψει και μερικές δαμασκηνιές. Έτσι η γιαγιά μου κάθε χρόνο, μάζευε τις πιο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τους χειμώνες, η γιαγιά μου έφτιαχνε κάθε χρονιά, τρία γλυκά του κουταλιού. Νεράντζι, πορτοκάλι και περγαμόντο . Έτσι ένα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε καλοκαίρι, όταν γίνονταν τα πεπόνια, ξεκίναγε η γιαγιάς μου να τα φτιάχνει γλυκό του κουταλιού. Επειδή αυτό το γλυκό, μαζί με το καρπούζι , ήταν απ᾿[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τότε που η φίλη της γιαγιάς μου η κυρία Ευθυμία, της έδωσε αυτή τη συνταγή για το κιτρολέμονο, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ᾿50, ελάχιστες ήταν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πορτοκάλι, είναι ένα από τα γλυκά που μπορούμε να τα φτιάξουμε με δύο τρόπους. Γίνεται ωραιότατο φτιάχνοντάς το μόνο με τις φλούδες τυλιχτές, αλλά και με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο φιρίκι είναι ένα μικρό μήλο, που όμως είναι πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα αρωματικό. Τρώγεται όπως είναι, αλλά γίνεται και εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού, με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, που μπορεί να γίνει κίτρινο ή κόκκινο, ανάλογα πως μας αρέσει. Αν το θέλουμε κίτρινο και μαλακό, το φτιάχνουμε σύμφωνα με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΊσως να είναι ένα από τα λίγα γλυκά, που υπήρχαν σε όλα τα σπίτια, την εποχή της γιαγιάς μου. Και βέβαια η γιαγιά μου δεν αποτελούσε εξαίρεση και το έφτιαχνε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε καλοκαίρι, όταν γινότανε το κέρινο σταφύλι, που είχαμε στην κληματαριά, (όσο καταφέρναμε να σώσουμε από τις σφήκες, που το θέλανε για τον εαυτό τους) , η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτή είναι η πιο παλιά και εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε βύσσινο γλυκό του κουταλιού και ταυτόχρονα και σπιτική βυσσινάδα. Έτσι τα έφτιαχνε η πεθερά μου,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr