Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Όποτε πήγαινα παλιά στην Κέρκυρα, φρόντιζα να πάρω κουμ κουάτ. Το δεντράκι ναι μεν ευδοκιμεί εκεί, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αλλά τώρα πια, έχουν γίνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά • 570 γρ. ξυσμένες φλούδες, 48 κομμάτια (περίπου 12 νεράντζια ) • 1 κιλό ζάχαρη (5 κούπες) • 2½ κούπες νερό (625 ml) • 1[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΈφτιαξα αυτή τη φανουρόπιτα το καλοκαίρι στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου και έγινε πάρα πολύ καλή και πλέον δεν την αλλάζω. Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φαρίν απ 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓλυκό κουταλιού βερίκοκο ή καϊσι !!!! _Σχιζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι το καϊσι από πίσω...και μετά με ένα αναδευτήρα του μίξερ , σπρώχνουμε το κουκούτσι από[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grJanoulis Sweets & More (Janoulis S&M)Ιουλίου 21, 2018Γλυκά του κουταλιού- Μαρμελάδες Υλικά 1,2 kg βερίκοκα (ζυγισμένα με τα κουκούτσια ) 1 kg ζάχαρη 2 , 5[...]
Πηγή: janoulis.wordpress.com1500 γρ φράουλες 1000 γρ ζάχαρη (800 λευκή, 200 καστανή) 1/2 ματσάκι δυόσμο 1/2 ματσάκι μέντα 1/2 λεμόνι (χυμό κ λίγο ξύσμα) 1 κούπα φυσικό χυμο πορτοκάλι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣτην Κύπρο το λέμε κιούλι, στην Ελλάδα αλμπαρόριζα ή αρμπαρόριζα, γεράνιο, γεράνι, πελαργόνι, ενώ στη Λέσβο χρυσαχί, και στη Δυτική Μακεδονία μοσχόφυλλο. Όπως[...]
Πηγή: xrysessyntages.com500 γρ κουμ κουατ 450 gr ζάχαρη κρυσταλλική 400 ml νερό 1 κ.σ. ξυνό χυμό από 1 λεμόνι φλούδα από 1/2 λεμόνι κανέλα, 1 ξυλαράκι Οδηγίες 60 Minutes Είχαμε την[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά : 1000 γραμμάρια κυδώνια καθαρισμένα 1000 γραμμάρια ζάχαρη 150 γραμμάρια νερό 5 γραμμάρια βανίλια σε σκόνη 1 λεμόνι το χυμό του 2-3 κλωναράκια φύλλα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΌπου S.P.=Στέλιος Παρλιάρος=όπου Στέλιος Παρλιάρος=εγγύηση! Δεν έχω φτιάξει ή φάει γλυκό του που δεν είναι "επικό"... Βρήκα τη συνταγή του στο διαδίκτυο κι[...]
Πηγή: fedrasbijouxandmore.blogspot.grΤον Νοέμβρη τα ρακοκάζανα βράζουν σε όλη την Ελλάδα. Έτσι γινόταν και στο Πήλιο, που βρέθηκα επί τούτου, για το ρακοκάζανο του φίλου μου του Κώστα. Το καζάνι[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤο ακτινίδιο, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και απαραίτητα φρούτα, που γίνονται πολύ ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα , αλλά κι ένα απίθανο λικέρ .[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ βασιλιάς των εσπεριδοειδών, το πορτοκάλι, είναι από τα φρούτα, που μπορούμε να τα φτιάξουμε γλυκό, με πολλούς τρόπους. Γίνεται ωραιότατο φτιάχνοντας μόνο τις[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤους χειμώνες, η γιαγιά μου, κάθε χρόνο, έφτιαχνε διάφορα γλυκά του κουταλιού από εσπεριδοειδή. Τρία όμως, ήταν τα γλυκά που έφτιαχνε οπωσδήποτε: νεράντζι ,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τους χειμώνες, η γιαγιά μου έφτιαχνε κάθε χρονιά, τρία γλυκά του κουταλιού. Νεράντζι, πορτοκάλι και περγαμόντο . Έτσι ένα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΧρυσοκίτρινο, αρωματικό, καλοκαιρινό! Τα βερίκοκα είναι ένα φρούτο με αμέτρητες χρήσεις στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Φρέσκα, αποξηραμένα, νωπά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπό τα πιο ωραία γλυκά του κουταλιού και το πιο αγαπημένο του γιου μου. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διαλέξουμε αγουρωπά, φρέσκα βερύκοκα και το αποτέλεσμα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ χορός των ονομαστικών εορτών ξεκίνησε για τα καλά από χθες και θα κρατήσει επίσης καλά μέχρι και τις λαμπερές μέρες των 15νθημέρου Χριστουγέννων-[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr