Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 16 συνταγές
για το σιρόπι: 2 ποτήρια νερό 4 ποτήρια ζάχαρη χυμό από ένα λεμόνι για τη ζύμη: ½ κ. αλεύρι 3 αυγά 1 βανίλια 3 κουτ.της σούπας ούζο 3 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΜια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης με ελαιόλαδο και κρασί κρητικό. Συνηθίζεται στους γάμους. Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 κρασοπότηρο ρακή 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλή σας μέρα!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά! Κρύο πολύ σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη!! Μπρρρρρ!!!! Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα... τι έπεσε δηλαδή που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grγια τη ζυμη 1 κιλο αλευρι σκληρο 1/2 ποτηρι του κρασιου ρακι 1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο 1 κουταλια αλατι χλιαρο νερο οσο παρει για το σιροπι 2 ποτηρια[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 κιλό λάδι: 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη: 4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού: 4 κουταλιές της σούπας νερό: 2 ποτήρια[...]
Πηγή: icookgreek.com«Τρέχα να αγοράσεις ένα κιλό αλεύρι, πρόσεχε, αγίου Γεωργίου!» μου φώναζε η γιαγιά μου από το παράθυρο. Μόλις γύρισα τα είχε όλα τα υλικά έτοιμα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα ξεροτήγανα είναι το γνησιότερο γλυκό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όμως, τα βρίσκουμε πια ολοχρονίς σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία ενώ στα[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλή σας μέρα!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά! Κρύο πολύ σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη!! Μπρρρρρ!!!! Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα... τι έπεσε δηλαδή που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι σκληρό 60 γρ. ρακί ή τσίπουρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. αλάτι 200-250 γρ. νερό Για το σιρόπι 500 γρ. ζάχαρη 250 γρ. νερό 2 κ.σ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 1 κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1/3 φλ. νερό, 1/3 φλ. μπράντι, 1/3 φλ. λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο), 2 γεμάτες[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά 3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού 4 κουτ. σούπας νερό 3 κουτ. σούπας λάδι λάδι για τηγάνισμα ελάχιστο αλάτι Για[...]
Πηγή: greekcook.grΕύκολη, παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου. Τι χρειαζόμαστε: 3 ποτήρια (του νερού) ζάχαρη 3 ποτήρια (του νερού) γιαούρτι 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ 4 αυγά 1 κ.γ[...]
Πηγή: cookpad.com/grΞεροτήγανα νηστίσιμα Για τους νησιώτες τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλινό κέρασμα αλλά τα προσφέρουμε στους γάμους[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.gr