Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 32 συνταγές
Γιάννης Μπαξεβάνης: «Για να αποτυπώσω το ακριβές στίγμα της γης μας και της αγιότητας των υλικών που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, θα διάλεγα παραδοσιακές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 8-10 άτοµα 1 κιλό µοσχάρι κοµµένο σε κύβους 2 κιλά µελιτζάνες κοµµένες σε µακρόστενες φέτες 1 κιλό ντοµάτες τριµµένες 1 φλιτζ. κρασί 1/3 φλιτζ. λάδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4-5 άτομα 2 μεγάλα μάτσα τσουκνίδες 10 κολοκυθάκια, μεγάλα 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 150 γρ. κολοκύθα κίτρινη, κομμένη σε κύβους 1 κρεμμύδι ξερό,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι Κινέζοι αγαπάνε το ρύζι σκέτο, στον ατμό, αχνιστό και αφράτο. Στην Ευρώπη προτιμάμε το κινέζικο ρύζι τηγανητό, με το οποίο κακώς συνοδεύουμε το ξινόγλυκο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ διαιτητική εκδοχή ενός γκρατέν σε ένα πολύ χορταστικό πιάτο, που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή κυρίως, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το μόνο που θα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι σουπιές πάνω στις τραγανές πιτούλες αποκτούν μια πιο οριεντάλ γεύση, με το κύμινο και το φρέσκο κόλιαντρο και μετατρέπονται σε γευστικό finger food. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΔυο εμβληματικά υλικά της παρεξηγημένης εγγλέζικης κουζίνας σε μια πίτσα που βάζει γκολ στο καλοκαίρι! Υλικά 1 αφράτη ζύμη πίτσας Pillsbury 200 γρ. αρακάς 100[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. ταλιατέλες 200 γρ. αρακά (κατά προτίμηση φρέσκο) 2 πιπεριές Φλωρίνης 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 φλιτζ. τσ. τυρί κατίκι 1 κ.σ. φρέσκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 350 γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο 500 γρ. αγκινάρες από κονσέρβα, ή κατεψυγμένες, κομμένες 2 κρεμμύδια, κομμένα 25 γρ. ελαιόλαδο 150 ml κρέμα γάλακτος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 2 άτομα 250 γρ. ταλιατέλες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 4 αγκινάρες 200 γρ. πεκορίνο 100 ml ζωμός λαχανικών 100 ml ελαιόλαδο 1 ματσάκι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο La Bouillabaisse έχει ιδιαίτερο βάρος στηv ελλnνική, γαστρονομική σκηνή. Όταν n Τζίνα Μαμιδάκn το δnμιούργnσε, ήταν από τα πρώτα γαστρονομικά εστιατόρια σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για τέσσερα άτομα: 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα 400 γρ. κιμά γαλοπούλας 400 γρ. κιμά μόσχου 2 ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3 κλωνάρια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4-6 άτομα 1 ½ κιλό αρακά φρέσκο ή 500 γρ. κατεψυγμένο 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κιλό ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 1 κουτ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 7-8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες ή 10 τσακώνικες μεγάλες 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ 6 μέτρια κρεμμύδια 8 σκ. σκόρδο σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα 4 -5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες (ανάλογα με το μέγεθος) 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 3 μέτρια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες 300 γρ. μοτσαρέλα βουβαλίσια 2 αβγά 1 1/2 φλιτζ. τσ. σάλτσα ντομάτας (φτιαγμένη από 3 ντομάτες, 2 σκ. σκόρδο,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami