tyropitakia | σαλατες με σπανακι | πλευρωτους συνταγες | συνταγες ντουκαν 1η φαση | glyka cygeioy με μπισκοτα | μαυροματικα συνταγες | τσιζκεικ συνταγή | σαγανακι | τρουφες σοκολατας | κεικ με καροτο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαδερα - Με χορταρικα

Βρέθηκαν 43 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Σοφαγάδα ή συμπεθεριό ή τουρλού ή μπριάμ

Η μια γιαγιά μου το έλεγε σοφεγάδα, η άλλη τουρλού.Στα δυτικά του νησιού το λένε συμπεθεριό γιατί συγγενεύουν (εξ αγχιστείας) τα λαχανικά. Σαν ανέκδοτο ,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κοτόπουλο με στάρι (χόντρο)

Δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας χρησιμοποιούν τόσο πολύ το στάρι στη μαγειρική. Στην κουζίνα της Κρήτης η χρήση του σπασμένου σταριού, του χόντρου όπως[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αγκιναράτο ( Κατσικάκι ή αρνάκι με αγκινάρες )

Αν και οι περισσότεροι foodbloggers έχουν ξεκινήσει την ανάρτηση νηστίσιμων συνταγών, εγώ για σήμερα ακόμη θα συνεχίσω με κρέας. Με φαγητό της εποχής, ένα από[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ντολμάδες με αμπελόφυλλα

Μπακλαβάς, χαλβάς, μπουρέκι, ντολμάς, μπουγάτσα, πιλάφι, τζατζίκι, τι άλλο να πρωτοθυμηθώ από δικά μας καθημερινά φαγητά και γλυκά που έχουν τούρκικες[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ωμές αγκινάρες

Οι αγκινάρες με τα αγκάθια, συνηθίζεται να λέγονται άγριες σε αντιδιαστολή με εκείνες που δεν έχουν αγκάθια. Πριν αρχίσει η συστηματική τους καλλιέργεια ,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αγκιναροκούκια ( Φρέσκα κουκιά με αγκινάρες)

Με την παλιά παραδοσιακή κρητική συνταγή… Κυάμων απέχου… Η φράση ανήκει στον Πυθαγόρα και ερμηνεύτηκε πολλαπλά! Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο φιλόσοφος[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Το πιο εύκολο καλοκαιρινό φαγητό: χωριάτικη[...]

Ιδανικό για τις μεγάλες ζέστες! Τι κάνει κανείς μετά από ένα τριήμερο, με γάμους , βαφτίσια, πανηγύρια, αγιομαρινιάτικα καπρικά , ψητά και βραστά κρέατα και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πράσινα λαδερά φασολάκια (και με μια παλαιινή[...]

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά είναι τα φρέσκα φασολάκια. Άφθονα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές ποικιλίες, μαγειρεύονται με κρέας αλλά και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χόντρος  με σύγλινα

Το σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Τουρλού κατσαρόλας με μια παραδοσιακή κρητική[...]

Διαβάζοντας προχθές στον «Γαστρονόμο» του Ιουνίου την συνταγή του Ντίνου Κιούση «φασολάκια γιαχνί με στάκα » (σελ. 24) , θυμήθηκα άλλη μια[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελιτζάνες : διατήρηση στην κατάψυξη

Εποχή της αφθονίας! Όχι όχι, δεν είναι ειρωνικό, δεν αφορά τα εισοδήματά μας ούτε την αγορά! Τη φύση αφορά. Το τέλος του καλοκαιριού (ποιο τέλος - θα μου[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελιτζάνες  με ξινομυζήθρα ( ή φέτα)

Μεσσαρίτικο! Το φαγητό αυτό το λέμε μεσσαρίτικο. Προφανώς είναι σπεσιαλιτέ που συνηθιζόταν στα χωριά της Μεσσαράς πριν διαδοθεί στα υπόλοιπα χωριά μας.[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ντολμάδες με γούλα (σέσκουλα) και γέμιση κιμά ή[...]

Τα σέσκουλα στην Κρήτη τα λέμε γούλα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ΤΑ γούλα ή Η γούλα. Απαντώνται και με τον ένα τύπο και με τον άλλο. Τα γούλα λοιπόν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Λαχανόρυζο: η ταπεινή εναλλακτική εκδοχή των[...]

Απλό και οικονομικό πιάτο της εποχής. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αρακάς λαδερός με ντομάτα

Ένα μαγιάτικο φαγητό όπως πιθανώς δεν το έχετε ξαναμαγειρέψει! Ο φρέσκος αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά του Μάη. Λαδερός ή με κρέας, με λεμόνι ή με[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Φασολάκια με κρέας

Κι ένα βραβείο εξ Ιταλίας... Τα φασολάκια είναι άλλο ένα από τα φαγητά που χαρακτηρίζουν το ελληνικό καλοκαίρι. Σκέτα, με άλλα λαχανικά, βραστά, γιαχνιστά,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ιμάμ μπαϊλντί

Γιατί άραγε; Γιατί άραγε μπαΐλντισε ο ιμάμης και έδωσε το όνομά αυτό σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού; Οι εκδοχές που έχουν καταγραφεί[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο με πατάτες

Ένα ακόμη νηστίσιμο φαγάκι πριν τα γιορτινά! Τα καλαμαράκια ήταν διαφόρων μεγεθών. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, άλλα μέτρια. Διάλεξα τα πιο μεγάλα γι αυτό το[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μπριάμ στο φούρνο

Γιατί έχουμε ακόμη Καλοκαίρι! Το μπριάμ ή τουρλού είχα πάντα την αίσθηση ότι γίνεται με λαχανικά που δεν φτάνουν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, που είναι λίγα.[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μπαμιελίδικο

Τα λαχανικά είναι άφθονα αυτή την εποχή και μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και συνδυασμούς.Στην Κρήτη συνηθίζουμε πολύ να τα φτιάχνουμε με κρέας.Όχι σαν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy