ευκολη σαλτσα για πιτσα | κέικ βανίλια με κουβερτούρα | κρυα σαλατα με μακαρονια κ τονο | κουλουρακια τραγανα και αφρατα | λευκη σως γιαουρτιου | sintagi gia gourounopoulo | αρνισιο κοτσι με δαμάσκηνα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρικα

Βρέθηκαν 25 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Σολωμός: μεταξύ δίαιτας και χαράς

Αν καταφέρνετε (και αντέχει το πορτοφόλι σας) να βρίσκετε φρέσκο μεγάλο ψάρι αυτές τις εποχές, με γεια σας και χαρά σας. Όμως, τα επονομαζόμενα τουβλάκια[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Μακαρονάδα με σαρδέλες και μάραθο

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι που δεν το πολυτρώγαμε στο σπίτι. Τηγανητή δεν μας άρεσε, γιατί μας φαινόταν βαριά, ψητή επίσης. Μέχρι που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Kριθαρότο με γαρίδες, γκουρμέ από τα χεράκια[...]

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη Το κριθαρότο είναι ένα πιάτο που έχει γίνει της μόδας τελευταία και συνειρμικά παραπέμπει σε γκουρμέ ... Τα πράγματα όμως είναι πολύ[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τι είναι οι σουπιές δίχως το μελάνι τους;

Το σημερινό φαγητό μπορεί να φανεί παράξενο σε κάποιους, μιας και δεν συνηθίζεται απ’ ό,τι ξέρω σε πολλά μέρη. Μάλλον είναι νησιώτικο πιάτο. Ίσως η[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τηγανητά μπακαλιαράκια για παιδάκια

Όλες οι μανάδες έχουμε αφιερώσει λίγο ή πολύ χρόνο στο καθάρισμα των ψαριών για τα παιδιά μας. Λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας τα ψάρια πρέπει να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σεβίτσε με γαρίδες από τους δρόμους του Περού

Από το 2008, με κυβερνητική απόφαση, η 28η Ιουνίου είναι η εθνική ημέρα του «Σεβίτσε» στο Περού. Αυτά γράφει σε ρεπορτάζ της 19 Ιουνίου 2008 η[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τάρτα με μύδια και πράσα

Τις μέρες που ήμουν στο χωριό «σκάλιζα» τα ντουλάπια κι εκεί ανακάλυψα κάποια παλιά περιοδικά με εργόχειρα από τις δεκαετίες 1970 και 1980 που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ποντιακά I: Γαύρος από την Τραπεζούντα

Συνταγή από την Τραπεζούντα του 1640 που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή (1611-1683) στο Oδοιπορικό του. Παρακαλώ μη μορφάζετε μπροστά στα υλικά! Δοκιμάστε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Απ' την Πόλη: αγκινάρες, γαρίδες και πράσινη[...]

Η κυρία Αθηνά, η μητέρα μου, ανήκε στην κατηγορία των γυναικών που μισούν το καθημερινό μαγείρεμα και έχουν τη δυνατότητα να το αποφύγουν. Στην κουζίνα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καυτερές γαρίδες στο τηγάνι

Όλο τον χρόνο, αλλά ειδικά την περίοδο της νηστείας, δεν περνάει εβδομάδα χωρίς γαρίδες στο τραπέζι, σαν μεζέ ή φαγητό βασικό, με μακαρόνια ή ρύζι. Αγαπημένη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μεζέδες για Μουντιάλ, IV: γαρίδες κοκτέιλ απ'[...]

Η πρεμιέρα της Πορτογαλίας στο φετινό Μουντιάλ είναι με την Γερμανία κι αν έχετε διάθεση για κάτι διαφορετικό από τα αναμενόμενα λουκάνικα με μπύρες,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαύρος από την Τραπεζούντα: ναι, με κανέλα

Συνταγή από την Τραπεζούντα του 1640, που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή (1611-1683) στο Oδοιπορικό του. Παρακαλώ μη μορφάζετε μπροστά στα υλικά! Δοκιμάστε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα

Για τη Σαρακοστή και μέχρι να φτάσουμε στο αρνί του Πάσχα, συνήθως απολαμβάνουμε θαλασσινούς μεζέδες και σαλάτες, ακόμα κι αν δεν ανήκουμε σ' εκείνους[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι τουρσί, πικάντικο

Ετοιμάστε το μερικές μέρες πριν, για να πάρει τη σωστή γεύση. Όταν είναι να το σερβίρετε, θα το στραγγίσετε, θα κόψετε τα πλοκάμια του και θα το περιχύσετε με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ένα ψάρι καταδικασμένο να πετύχει!

Ψάρι στο σπίτι; Συχνά μοιάζει προβληματικό και ριψοκίνδυνο. Στην πραγματικότητα δεν είναι όμως. Δεν μιλάω βέβαια για ψάρι στα κάρβουνα - εδώ χρειάζεται τέχνη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καραβιδομακαρονάδα με σάλτσα Mικρολίμανου

(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης μάς φτιάχνει μια μακαρονάδα που αναδεικνύει απόλυτα την πρώτη ύλη, καθώς η γεύση της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Ο συνδυασμός των θαλασσινών με ζυμαρικά είναι από τους πιο αγαπημένους σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Μάλιστα, μερικά τέτοια πιάτα είναι παντός καιρού[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι στον φούρνο του Μπέλλου

Στην ψαροταβέρνα «Κληματαριά», στις Μπενίτσες, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι τέτοια εποχή. Εκτός από τους σταθερούς, μόνιμους κερκυραίους πελάτες, που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μετά τη βουτιά στη θάλασσα, βουτιά στη[...]

Δεν ξέρω πόσο παλιά είναι αυτή η συνταγή, τη θυμάμαι από τότε που θυμάμαι… Bέβαια αυτό που είναι χαραγμένο στο μυαλό μου χαρακτηριστικά είναι να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπακαλιάρος Πιλ-Πιλ (Bacalao Pil-Pil)

Το πιάτο αυτό μας έρχεται από την μεγάλη χώρα των Βάσκων Το πιλ-πιλ αναφέρεται στην ήπια «βράση» του μπακαλιάρου μέσα στο ελαιόλαδο, που οδηγεί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαύρος στον φούρνο λαδορίγανη

Συνήθως γράφω πολλά, όμως αυτή θα είναι η πιο μικρή μου συνταγή και από τις υγιεινές η πιο εύκολη και γρήγορη, γιατί όταν πεινάς κάτι τέτοιο χρειάζεσαι.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι με πατάτες

Άκης Ορφανίδης food photography, Sifnos Stoneware tableware Το πράγμα έχει ως εξής: Η γιαγιά Καίτη από την Πόλη έμαθε τη μαμά Βάσω να μαγειρεύει το χταπόδι με[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy