φαβα ακης πετρετζικης | συνταγη για μια κασεροπιτα | βεφα αλεξιαδου αλμυρο κανταιφι | συνταγη για παστασοκολατινα | sintage ia stifos kotopulo | καλοκαιρινη σαλατα με μαρουλι | επικαλυψη για τουρτα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρικα

Βρέθηκαν 148 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


​​​Το μικρό ψάρι τρώει το μεγάλο

Πόσο εύκολα αντιστρέφεται, κι εν τέλει διαψεύδεται, η γνωστή κυνική παροιμία. Χρειάζεται βέβαια εδώ και η βοήθεια του κακότροπου ψαρά, που υπακούει στη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καραβιδομακαρονάδα με σάλτσα Mικρολίμανου

(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης μάς φτιάχνει μια μακαρονάδα που αναδεικνύει απόλυτα την πρώτη ύλη, καθώς η γεύση της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουβλάκι... γαριδοσαλάτας και άπαντες[...]

photo: Εύη Σκούρα Να λοιπόν και η συνταγή που συμπληρώνει τις σπιτικές πίτες με κέιλ. Μια σαλάτα με γαρίδες, στραγγιστό γιαούρτι, μαγιονέζα, σέλερι και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: μακαρονάδα θαλασσινή για φίλους[...]

Δεν είναι τυχαίο, τελικά, που τα καλύτερα συμβαίνουν όταν λειτουργούμε με λίγο περισσότερο αυθορμητισμό και, φυσικά, καλή διάθεση. Κυριακάτικο μπανάκι με τους[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το κουτί της Πανδώρας είχε γλώσσες

Από food styling, τ’ ομολογώ, δεν πάμε καλά σήμερα. Βιαζόμουν όμως, είναι η αλήθεια, να καθίσω κι εγώ στο οικογενειακό τραπέζι γενεθλίων προς τιμην μιας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αγάπη μου, τι ψάρι είν' αυτό;

Ένα ανοιξιάτικο πρωινό του 1961 στην Καρχηδόνα, η Αμερικανίδα σύζυγος του διπλωμάτη Alan Davidson, που υπηρετούσε τότε στην Βρετανική πρεσβεία στην Τύνιδα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταποδόπιτα αντί ψυχοθεραπείας

Από την ημέρα που γύρισα κάτι βράζει μέσα μου. Τις νύχτες ξυπνάω από κάποιο όνειρο τόσο αληθοφανές, που για ώρα νομίζω πως οι απειλές του συνεχίζονται ακόμα.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπακαλιαροκεφτέδες από την Πάρο

Στην κουζίνα της Πάρου περίοπτη θέση έχουν, όπως είναι φυσικό, τα θαλασσινά, οι σούπες και οι πίτες. Θεωρείται μια από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αντ' αυτού... χταπόδι

Μου μοιάζει ιδανικό φαγητό για καλοκαιρινά μεσημέρια σε εξοχικά δίπλα στη θάλασσα. Για εκείνη τη στιγμή που μαζεύεσαι, καθώς ο ήλιος γίνεται ανυπόφορος, και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Νόστιμα νηστίσιμα XII: γαύρος μαρινάτος πάνω σε[...]

Μία παραλλαγή του νοστιμότατου ουζομεζέ με το σκόρδο να τον απογειώνει. Ό,τι πρέπει για τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες μέρες. Παραλλαγή συνταγής από τη Λιγουρία[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φτηνά κι υπέροχα: σαρδέλες στ' αμπελόφυλλα

Είναι σαν φετίχ του πρώιμου καλοκαιριού. Έτσι όπως αμπελόφυλλα και σαρδέλες εμφανίζονται ταυτόχρονα στους πάγκους της αγοράς, αμέσως ανάβει το φως πράσινο στο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μύδια με τα δάχτυλα

Η βόλτα στην Πειραϊκή είναι κάθε φορά μια εκδρομή. Βράδυ η μαύρη θάλασσα, πίνακας και γιατρικό μαζί. Μαύρο φόντο με φωτισμένα πλοία, μπαίνουν - βγαίνουν αργά,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μύδια σαγανάκι με πικάντικη φέτα

”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τονομακαρονάδα η εργένικη

photo: flickr | @Chris Thai Για τους εργένηδες όλου του κόσμου! Υπάρχουν 4 κατηγορίες εργένηδων όσον αφορά στην μαγειρική. Ο εργένης του delivery, ο εργένης[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαύρος, σαρδέλες στο φούρνο με μάραθα, ντομάτα,[...]

O γαύρος είναι σταθερή αξία και σε καλή τιμή. Οι σαρδέλες είναι σίγουρα νοστιμότερες αλλά όχι σταθερές και οι τιμές τους παίζουν πολύ. Η συνταγή απλή, νόστιμη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι στον φούρνο του Μπέλλου

Στην ψαροταβέρνα «Κληματαριά», στις Μπενίτσες, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι τέτοια εποχή. Εκτός από τους σταθερούς, μόνιμους κερκυραίους πελάτες, που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαριδοκεφτέδες με σκορδαλιά, μμμ

Συνταγές για κεφτέδες έχουμε ένα σωρό γιατί τους αγαπάμε. Φτιάχνουμε κεφτέδες με κρέας, χορτοκεφτέδες διάφορους, από μελιτζανοκεφτέδες και ρεβυθοκεφτέδες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το σαρακοστιανό μου μυδοπίλαφο

«Είναι θεσμός», λένε κάποιοι φιλοξενούμενοί μας, «να κάνουμε Κούλουμα στο Milias Camps Village . Σκι νωρίς το πρωί στον Παρνασσό και το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καλαμαράκια γεμιστά αλλιώς: με μυρωδικά και φέτα

Λίγο πριν το καλοκαίρι, λίγο πριν τη μεγάλη ζέστη. Το τηγάνι δεν είναι το φόρτε μου, τα καλαμάρια είναι στις μεγάλες μου αγάπες. Κάρβουνα δεν έχω για να τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα καλαμαράκια σε τόνο εμπιστευτικό

Μου αρέσει κι εμένα η γλυκιά γεύση που παίρνουν τα καλαμαράκια όταν τα τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά, καλά αλευρωμένα. Μυρίζει το σπίτι, μυρίζουν οι ταβέρνες,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Οι γλώσσες ταιριάζουν με μανιτάρια

Δοκίμασα αυτή τη συνταγή με μεγάλη επιφύλαξη. Ο συνδυασμός της γλώσσας με τα μανιτάρια δεν μου πολυγέμιζε το μάτι αλλά, όπως αποδείχτηκε, έπεσα έξω. Η αλήθεια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καλαμάρια τουρσί πικάντικα

Θα τα φτιάξετε τουλάχιστον μια εβδομάδα προτού τα φάτε. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, στραγγίστε τα κομμάτια, περιχύστε με καλό φρουτώδες ελαιόλαδο και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο[...]

(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος, βρε παιδιά.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα

Εντάξει, γνωρίζω ότι γίνομαι γραφική αλλά τι να σας πω... σαν τη μαμά μου κανείς. Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα για σήμερα, μια συνταγή που σε οδηγεί direct[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι ξυδάτο, ο πιο εύκολος ουζομεζές

Το ξυδάτο χταπόδι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ό,τι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Αν δείτε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαύρος στον φούρνο λαδορίγανη

Συνήθως γράφω πολλά, όμως αυτή θα είναι η πιο μικρή μου συνταγή και από τις υγιεινές η πιο εύκολη και γρήγορη, γιατί όταν πεινάς κάτι τέτοιο χρειάζεσαι.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαύρος από την Τραπεζούντα: ναι, με κανέλα

Συνταγή από την Τραπεζούντα του 1640, που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή (1611-1683) στο Oδοιπορικό του. Παρακαλώ μη μορφάζετε μπροστά στα υλικά! Δοκιμάστε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαριναρισμένο ψάρι για εξαιρετικούς ουρανίσκους

Μ' αρέσει στα ταξίδια μου να προσπαθώ να μαντέψω τα υλικά και τις τεχνικές που κρύβονται στις καινούριες γεύσεις. Και ενθουσιάζομαι όταν στην άλλη άκρη[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy