Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 147 συνταγές
Bavette με γαρίδες και σάλτσα από κρασί Chablis του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου, Γαρίδες με σάλτσα βασιλικού, Γαρίδες στο γκριλ με πικάντικη σάλτσα, Κόκκινες γαρίδες με ζελατίνη πιπεριάς και σάλτσα δαμάσκηνου, Μαύρα ραβιόλι με σκορπίνα, γαρίδες και αγκινάρες σε σάλτσα από λεμόνι και άνηθο από τον σεφ Μίλτο Κιούκα, Bavette με γαρίδες και σάλτσα από κρασί Chablis του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου
Υλικά για 30 πιτάκια 1 1/2 φλιτζάνι γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 8-10 άτομα: 650 γρ. γαρίδες Χυμός από 8 λεμόνια 1 1/2 μεγάλη ντομάτα 2 πιπεριές τσίλι 8 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 1/2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ πικρή κόκκινη σαλάτα ραντίκιο «αρμενίζει» φορτωμένη σαρακοστιανές λιχουδιές, καλαμάρι και λευκά φασόλια, με άρωμα εσπεριδοειδών. Υλικά (για 6-8 άτομα) 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 8 άτομα) 1 αστακός 800 γρ. 1 γλώσσα 400 γρ. 1 ματσάκι τσάιβς 300 γρ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. βούτυρο 400 γρ. μανιτάρια 350 γρ. σφολιάτα 5[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami(Υλικά για 6 άτομα) Καραμελωμένα κρεμμύδια 1 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 8 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες 6 μεγάλα εσαλότ (ή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) Σάλτσα καλαμαριών 1 κρεμμύδι 1 πράσο 100 γρ. μικρά καλαμάρια 3 μελάνια από καλαμάρια 100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί 1 σκ. σκόρδο 1 lit[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 4 κορυφές μπρόκολου κομμένες σε μπουκιές 120 γρ. φρέσκια σουπιά καθαρισμένη Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.γλ. βούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. μπακαλιάρος παστός 1 κ. κρεμμύδια, σε μέτριες φέτες 7-8 σκ.σκόρδο, κομμένες στα τρία 1/2 φλ.τσ. σταφίδα μαύρη (ή περισσότερη, κατά προτίμηση) 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά(για 5 άτομα) 5 φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες καλά 5 γρ.πάπρικα Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Για τα καλαμποκίσια pancakes 1 φλιτζ. αλεύρι 1 κ. γ. σόδα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Βαθμός δυσκολίας: ευκολος Χρόνος προετοιμασίας: 15 Χρόνος μαγειρέματος: 40 Μερίδες: 6 100 γρ. Βιτάμ 3 ρίζες φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ½ κρεμμύδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕνώ η συνταγή αυτή δεν είναι δύσκολη, το σερβίρισμά της στο «Alinea» μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα μπολ κεριού/παραφίνης μαζί με μια ειδική[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜπάμια τουρσί με μανούρι Για κάθε μεζεδάκι χρειαζόμαστε μια μπάμια («Μπάμιες τουρσί», της εταιρείας Στατήρ) και ένα τετράγωνο κομματάκι μανούρι, που το έχουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ ισπανική κουζίνα λατρεύει τα αμύγδαλα και τον τρόπο που δένουν τις σάλτσες. Η σάλτσα ρομέσκο κατάγεται από την πόλη της Ταραγκόνα, στην Καταλονία, όπου κάθε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 2 άτομα) 240 γρ. καβούρι Kamchatka Ρωσίας 120 γρ. μαγιονέζα μους λεμονιού 6 κομμάτια λιαστή ντομάτα Χυμός από 1 λεμόνι 2 φύλλα κρέπας 2 πρέζες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 φρέσκος μπακαλιάρος, περίπου 2 κιλά ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 4 μικρά φινόκιο 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά (για ορεκτικό 6 ατόμων) 1 κ. καλαμαράκια φρέσκα, ολόκληρα, μετρίου μεγέθους 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) Γλώσσες 4 γλώσσες 350 γρ. ελαιόλαδο. Αλάτι και τζίντζερ τριμμένο. Σάλτσα 75 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια. 0,4 It ζωμός από τα μαγειρεμένα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα από τα πιο απολαυστικά νέα πιάτα του Nobu, όπου η βελούδινη σάρκα του σολομού συνδυάζεται στην εντέλεια με την πυκνή και γλυκιά σος μουστάρδας. Υλικά (για[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥΛΙΚΑ για τέσσερις μερίδες 8 μεγάλα καλαμάρια (περ. 1,5 κιλό αγορά) 200 γρ. γαρίδες 200 γρ. σπανάκι 150 γρ. ρύζι καστανό 2 ξερά κρεμμύδια 1 μικρό πράσο (μόνο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 450 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, μαγειρεμένο με λίγο αλάτι 500 γρ. γαρίδες , κατά προτίμηση φρέσκιες 500 γρ. μύδια φρέσκα (με το κέλυφος ή ψίχα φρέσκια σε βάζο)[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami