Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 29 συνταγές
Ένα πιάτο γεμάτο Ω-3! Άλλη μια σύντομη ανάρτηση αφού ο φόρτος εργασίας που σας περιέγραφα πριν λίγες μέρες δεν λέει να υποχωρήσει. Μπορεί η συνταγή να είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓρήγορο, οικονομικό και εύκολο! Ο συνδυασμός κρέατος ή ψαριών με λαχανικά είναι πολύ συνηθισμένος στην κουζίνα μας. Δίνει νόστιμα και χορταστικά πιάτα. Κι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠαραδοσιακό , νόστιμο, πρωτότυπο πιάτο της κρητικής κουζίνας! Η σημερινή συνταγή αφορά ένα πολύ ιδιαίτερο κρητικό φαγητό. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να την γράψω[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜπαρμπούνια ή γόπες ή φρίσσες ή σαβρίδια ή ό,τι ψάρι διαθέτουμε τέλος πάντων... Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη τοπική ελληνική κουζίνα που να χρησιμοποιεί τόσο πολύ[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαλμούς λέγανε στα μέρη μας έως και πρόσφατα, τα ψαρικά σε κονσέρβα (όχι τα παστά). Τη διαφορά την έκανε το χρώμα του κουτιού της κονσέρβας. Είχαμε λοιπόν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤου Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου σήμερα. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και σε όλη την Πάτρα. Τον Άγιο Αντρέα στην Κρήτη τον λέμε Τρυποτηγανά! Δεν ξέρω αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚλασικά κυριακάτικα φαγάκια της σαρακοστής, τα πιάτα με θαλασσινά. Αντί κρέατος, έχουν την τιμητική τους οι σουπιές τα καλαμάρια τα χταπόδια και οι γαρίδες.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τη χρήση του παστού μπακαλιάρου στην κρητική κουζίνα έχω ξαναγράψει, παρόλο που δεν έχω δώσει πολλές …μπακαλιαροσυνταγές. Επιφυλάσσομαι … Τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚριθαρότο θαρρώ πως το λένε στα σύγχρονα ελληνικά; Τη συγκεκριμένη συνταγή την κάνω συνήθως με χταπόδι. Αυτή τη φορά είχα μοσχάκια (μοσχιούς) , αλλά ο τρόπος[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα σέσκουλα στην Κρήτη τα λέμε γούλα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ΤΑ γούλα ή Η γούλα. Απαντώνται και με τον ένα τύπο και με τον άλλο. Τα γούλα λοιπόν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι αμέτρητες. Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα παστά ψάρια στο εδεσματολόγιο πολλών περιοχών . Τα σκήπτρα στο πλήθος των[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα νόστιμο νηστίσιμο φαγητό που στέκει άνετα και σε εκτός νηστείας περιόδους. Έτσι το τιμούν νηστεύοντες και μη νηστεύοντες και δεν χρειαζόμαστε διπλά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλοκαίρι, Αύγουστος, θάλασσα, βεράντα, παρέα, ούζο, γαυράκια και άλλα… Συνειρμοί εποχής (ασχέτως αν το φετινό καλοκαίρι όλοι στην άκρη του μυαλού μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr Η φωτογραφία από εδώ Όλοι γνωρίζουν ότι η πατάτα είναι τροφή που εισήλθε στον διατροφικό χάρτη της Ευρώπης σχετικά πρόσφατα.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπό τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα πιάτα! Ο συνδυασμός των θαλασσινών με ζυμαρικά είναι από τους πιο αγαπημένους σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Μάλιστα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο μάραθο είναι το αγαπημένο μου μυριστικό-χορταρικό.Αν μου ζητούσαν να κατονομάσω τα φαγητά που προτιμώ, σίγουρα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών μου θα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα ακόμη νηστίσιμο φαγάκι πριν τα γιορτινά! Τα καλαμαράκια ήταν διαφόρων μεγεθών. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, άλλα μέτρια. Διάλεξα τα πιο μεγάλα γι αυτό το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα νηστίσιμο κυριακάτικο πιάτο! Το κυριακάτικο φαγητό ήταν ανέκαθεν ιεροτελεστία για την ελληνική οικογένεια. Πάντα ετοιμασμένο με περισσότερη φροντίδα από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν και σχεδόν σ’ όλα α food blogs έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους τα χριστουγεννιάτικα καλούδια εγώ λέω να το κρατήσω λίγο ακόμη στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝαι, ναι του φτωχού! Γιατί γίνεται με μικρές γαρίδες που για την ώρα είναι πολύ οικονομικές. Θέλουν λίγη υπομονή να τις καθαρίσουμε αλλά το αποτέλεσμα είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοιος είπε ότι τα κληματόφυλλα είναι μόνο για τα ντολμαδάκια ; Είναι η εποχή τους και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε πολλά φαγάκια ιδίως σ’ αυτά που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπό τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα! Είναι αδύνατον να περάσει κάποια Σαρακοστή χωρίς να μαγειρέψουμε σουπιές και όχι μόνο μια φορά, και όχι μόνο με ένα τρόπο.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι των Βαΐων τρώμε ψάρι! Τον παστό μπακαλιάρο στην Κρήτη τον αγαπούμε πάρα πολύ. Ειδικά στην ενδοχώρα που σε παλιότερες εποχές η πρόσβαση σε φρέσκο ψάρι ήταν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝόστιμο, χορταστικό , οικονομικό νηστίσιμο πιάτο! Τα χταπόδια , οι σουπιές, οι γαρίδες είναι οι «πρωταγωνιστές» στα κυριακάτικα πιάτα της Σαρακοστής. Είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr