Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
Ψαράκι στο φούρνο για αύριο, όπως το καλεί η ημέρα και μάλιστα πλακί, παραδοσιακό, μόνο με λίγες αλλαγές, για να γίνει πιο ελαφρύ. Αγαπημένο οικογενειακό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα θαλασσινά είναι τα αγαπημένα μας! Λατρεύουν τις φρέσκες τομάτες και τα ζυμαρικά, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και μας δίνουν νοστιμότατα πιάτα,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠαλιότερα ήταν μόδα οι αλμυρές τούρτες τύπου “μπόμπα” που ετοιμάζονταν από ένα στρογγυλό ψωμί, κομμένο σε φέτες και γέμιζαν με φέτες τυριού και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα νοστιμότατο πιάτο με παστό βακαλάο, Κερκυραϊκό ή Λευκαδίτικο, όπως διατείνονται οι Επτανήσιοι φίλοι μου. Εγώ το θεωρώ καθαρά Επτανησιακό και Μεσογειακό που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο χταπόδι είναι ένα υπέροχο μεζεδάκι για κάθε εποχή, όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας. Ψημένο, μαγειρευτό ή ξιδάτο είναι πάντα ένας μεζές ακαταμάχητος. Ο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌλα τα θαλασσινά γίνονται υπέροχα και λαχταριστά μεζεδάκια που συνοδεύουν το ή ούζο ή την παγωμένη μπίρα μας που μας δροσίζουν μετά το μπάνιο είτε[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο καλοκαίρι αγαπά πολύ τα θαλασσινά είτε σαν κύριο πιάτο είτε σαν μεζεδάκι για ούζο ή κρασί. Τα οστρακοειδή, φρέσκα ή κατεψυγμένα, προσφέρονται για να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr(Από το ταξίδι μου στην Πορτογαλία) Επιστρέφοντας από το Cascais με κατεύθυνση τη Sintra σταματήσαμε σε μια παλιά βασιλική έπαυλη, την οποία χρησιμοποιούσαν[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο φαγητό αυτό μου ξυπνά μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια, γιατί το συνηθίζαμε πολύ κάθε τέτοια εποχή. Ο ψαράς ήταν οικογενειακός φίλος κι έτσι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα Spring Rolls είναι πολύ δημοφιλή σε όλες τις χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ασίας, όπως την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταιβάν, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ 23η Ιανουαρίου του 2012 ήταν η αυγή του έτους 4710 – κατά το Κινέζικο σεληνιακό ημερολόγιο – του έτους του αρσενικού (Yang) Μαύρου Δράκου του[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια λίγο ασυνήθιστη αλλά νοστιμότατη μακαρονάδα θαλασσινών, εντυπωσιακή και γεμάτη χρώμα. Ένα πανεύκολο, γρήγορο, ελαφρύ νηστίσιμο πιάτο. Μην το συνδέσετε με[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνας υπέροχος Σαρακοστιανός, και όχι μόνο, μεζές για μερακλήδες! Τα μύδια με τη μουστάρδα ταιριάζουν καταπληκτικά και απογειώνεται η γεύση τους με την προσθήκη[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα πανεύκολο, ευπαρουσίαστο, νόστιμο και διαιτητικό πιάτο! Το φιλέτο του σολομού ταιριάζει καταπληκτικά με την αρωματική κρούστα ψωμιού που το διατηρεί κατά[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο μπαρμπούνι ( Τρίγλη η μυστακοφόρος ή Mullus surmuletus ) μαζί με την εξαδέλφη του, την κουτσομούρα, (Mullus barbatus), είναι από τα νοστιμότερα ψάρια που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο χταπόδι αλλιώς το πρωτοδοκιμάσαμε στο σπίτι της φίλης Μαρίας Β. μαζί με άλλα θαλασσινά, ομολογουμένως εξαιρετικά μαγειρευμένα! Ήταν ένα υπέροχο μεζεδάκι,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα μύδια είναι νόστιμα και αγαπημένα. Μαζί με το ρυζάκι κάνουν έναν πικάντικο συνδυασμό και συναγωνίζονται, σαν Ελληνική πρόταση, την παέλλα της άλλης πλευράς[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα νοστιμότατο πιάτο που ο φούρνος αναδεικνύει τις γεύσεις του και παραδοσιακά περιέχει κρεατικό. Όμως μια δοκιμή με θαλασσινά, όπως τα καλαμάρια, οι σουπιές[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο ψητό ψαράκι είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Φαγάκι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό. Αν το ψάρι είναι μεγαλούτσικο, τότε το τρώνε ακόμα κι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι Χταποκεφτέδες, τραγανοί και αρωματικοί, είναι ένας ασυνήθιστος αλλά νοστιμότατος ουζομεζές που ταιριάζει εξαιρετικά με μια απλή σάλτσα ταχινιού ή[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr