Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Ντήαρ ανάγνωστερ αν σου αρέσκει το ψάρι τζιαι δεν εξανάφαες χτένια χάνεις! Είναι ενα μέλιν! Ήβρα προχτες φρέσκα καθαρισμένα στο ψαρά μου τζιαι επιασα λλία.[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε: 36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια 4 κουταλιές βούτυρο 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο 2 κουταλιές[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες πολτοποιημένες, 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΓια 4-6 άτομα 300 γραμμάρια θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια ή καλαμάρια (δαχτυλίδια) φρέσκα ή κατεψυγμένα 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς τα σπόρια,[...]
Πηγή: sidagi.grΥλικά 4 μεγάλα χτένια, 40 cl άσπρο κρασί, 40 cl άσπρο ξίδι, 30 γρ. βούτυρο κομμένο σε φέτες, 40 γρ. θαλασσινό αλάτι, 60 cl ελαιόλαδο, 4 κ.σ. φρέσκα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγή: σεφ Δημήτρης Καραγιάννης / Boschetto Υλικά (για 1-2 άτομα) Ζωμός σουπιάς 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 1 φλιτζ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (4 μερίδες) : 75 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα 2-4 φρέσκα χτένια 75 γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες 1/2 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο 2 κουταλάκι[...]
Πηγή: yumyum.grπως μαγειρεύεται το χταπόδι – χταπόδι στη σχάρα Γιατί είναι σκληρό το χταπόδι; Και πως το συμπαθές και νόστιμο μαλάκιο γίνεται μαλακό; Θα το βράσετε σε νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΌπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο της σειράς, αυτά τα άρθρα γράφονται για να υπάρχει σημείο αναφοράς με γραπτό κείμενο για κάθε νέο επεισόδιο της[...]
Πηγή: caruso.grH Sandefjord Smør είναι μια κλασική Νορβηγική σάλτσα βουτύρου που πάει πολύ με ψάρι και δη σολομό. Και αν δε ξέρουν οι Νορβηγοί από σολομό, τότε ποιος ξέρει;[...]
Πηγή: caruso.grΣας αναδημοσιεύω ένα άρθρο από το περιοδικό οινοχόος της Καθημερινής, σχετικά με τους συνδυασμούς των θαλασσινών με τα υπέροχα κρασιά μας. Το άρθρο το[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΠαρακάτω παραθέτω ένα πίνακα με τις ονομασίες των ψαριών στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Λατινικά (επιστημονική ονομασία). Ελπίζω να σας φανεί[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΓια 2 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά γαρίδα | χτένια | μύδια | χταπόδι | καλαμάρι Διαφημίσεις 200 γρ. γαρίδες Νο2 100 γρ.[...]
Πηγή: toarkoudi.grβολοβάν θαλασσινών Υλικά 1 κούπα νερό ½ κούπας λευκό κρασί 1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια 200 γρ. σκάλοπ καθαρισμένα ½ κιλό γυαλιστερές ή χτένια ή μύδια ή[...]
Πηγή: greekouzina.grΠοικιλία θαλασσινών γιαχνί για 4 άτομα: Υλικά 400 γρ. χταπόδι βρασμένο (πλοκάμια), συσκευασμένο 400 γρ. μύδια, γυαλιστερές ή χτένια) 600 γρ. γαρίδες 50 ml[...]
Πηγή: greekouzina.gr