Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 26 συνταγές
500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 φρέσκα κιλό μύδια (με το κέλυφος) 1 φινόκιο, καθαρισμένο και κομμένο σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες, με τα πλοκάμια τους κομμένα σε μικρότερα κομμάτια 1½ σφηνάκι ούζο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 - 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (επειδή κατά το καθάρισμα υπάρχει φύρα, αγοράζουμε περί τα 400 γρ.) 1 πράσινη σαλάτα 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας[...]
Πηγή: gastronomos.gr12 φέτες ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας, χωρίς την κόρα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την πέστροφα 2 συσκευασίες καπνιστής πέστροφας 1 κουτ. σούπας χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το κουσκούς 300 γρ. κουσκούς (όχι το ζυμαρικό, αλλά το ψιλοσπασμένο πλιγούρι, αυτό που χρησιμοποιείται για τις σαλάτες ταμπουλέ - το βρίσκουμε στα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr100 ml ελαιόλαδο 1½ κιλό μέτριες φρέσκες γαρίδες 3 μέτρια βιολογικά καρότα σε φέτες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το χταπόδι 1 χταπόδι, κατά προτίμηση φρέσκο, βάρους περίπου 1.200 γρ., καθαρισμένο (αν δεν βρούμε ένα μεγάλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο μικρότερα,[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 - 230 γρ. η καθεμία) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 χταπόδι, 1½-2 κιλά, καθαρισμένο, χωρισμένο στα πλοκάμια του (η κουκούλα κομμένη στα δύο) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον χοντρό τρίφτη 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φέτες γαλέου (200 γρ. περίπου η καθεμία), φρέσκες ή κατεψυγμένες 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε χοντρές ροδελίτσες τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το καθένα) 6 - 7 πράσα τρυφερά (το άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες 2 - 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα (ψιλοκόβουμε τα μουστάκια τους για τη γέμιση) 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 γεμάτες κουτ. σούπας «φυλλαράκια»[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μεσαίου μεγέθους φιλέτα γλώσσας 2 φύλλα δάφνης 1 κομμάτι φλούδα λεµονιού 3 κουτ. σούπας φύλλα οποιουδήποτε φρέσκου μυρωδικού έχουµε (π.χ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φιλέτα ή φέτες σολομού (περίπου 200 γρ. το καθένα) 4 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτά[...]
Πηγή: gastronomos.gr16 μεγάλες γαρίδες ή 24 μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 8 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες, κομμένες στη μέση (βγάζουμε τις[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (πάντως όχι πολύ μικρές, για να μην μας ταλαιπωρήσουν στο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις σαρδέλες 100 ml ελαιόλαδο 24 σαρδέλες, καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια αλεύρι για το πανάρισμα αλάτι Για το μείγμα escabeche 100 ml ελαιόλαδο 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό φρέσκος γαύρος 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, κοπανισμένος[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τα καλαμαράκια 40 ml ελαιόλαδο 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 2 πιπερίτσες πεπεροντσίνο* τριμμένες ή 1 κουτ. σούπας μπούκοβο[...]
Πηγή: gastronomos.gr