Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 15 συνταγές
Το αυγοτάραχο είναι ένα απ’ τα πιο premium γαστρονομικά προϊόντα που η Ελλάδα παράγει σε κορυφαία ποιότητα στη διεθνή αγορά. Είναι “το χρυσάφι του[...]
Πηγή: caruso.grΟι ντολμάδες γιαλαντζί με αμπελόφυλλο είναι απ’ τους πιο εκλεκτούς και γαστρονομικά σοφιστικέ μεζέδες της κουζίνας της ανατολικής Μεσογείου. Δεν αναφέρω της[...]
Πηγή: caruso.grΗ σαλάτα βίδες με μπρόκολο είναι η πρώτη συνταγή που πούλησα, ως μεταπτυχιακός φοιτητής στη Νέα Υόρκη, για να βγάλω χαρτζιλίκι. Την έφτιαχνα σπίτι μου σε[...]
Πηγή: caruso.grΧρόνια άκουγα για το μεδούλι ως εκπληκτικό μεζέ, αλλά τις ελάχιστες φορές που το είχα δοκιμάσει μαγειρεύοντας οσομπούκο, μου έφερνε σε πολύ βαριά γεύση στο[...]
Πηγή: caruso.grΦάβα βελούδινη αλ Καρούζο σημαίνει φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια σε πετιμέζι και καβουρντισμένα κουκουνάρια. Αυτή είναι η φάβα που σερβίρω σπίτι μου τον[...]
Πηγή: caruso.grΚάποιες, λίγες συνήθως συνταγές, συνδυάζονται στο μυαλό μας με μια παλιά οικογενειακή ιστορία ή ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Και αυτές οι συνταγές δημιουργούν[...]
Πηγή: caruso.grΗ μαγιονέζα είναι μία απ’ τις παλαιότερες και πιο βασικές σάλτσες στη γαστρονομία.Οφείλει την ύπαρξη και το όνομά της σε δύο ατυχήματα. Η μαγιονέζα εφευρέθηκε[...]
Πηγή: caruso.grΔύσκολα μπορώ να αποκόψω μια συνταγή απ’ τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες την δοκίμασα. Οι άνθρωποι, τα μέρη, η διάθεση, όλα συμβάλλουν στο γευστικό αποτύπωμα[...]
Πηγή: caruso.grΣτα περισσότερα ψητά και τηγανιτά φαγητά, από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, λάτρευα την τραγανή υφή και αντιπαθούσα σφόδρα τις μαλθακές εκτελέσεις που μου έβγαζαν[...]
Πηγή: caruso.grGourmet δεν είναι αποκλειστικά ένα ταξίδι μαγειρικής πολυπλοκότητας, εξωτικά υλικά ή συνταγές με ετερόκλητους συνδυασμούς που παρουσιάζονται με ποιητική ή[...]
Πηγή: caruso.grΗ Σφυρίδα Αθηναϊκή Μαγιονέζα είναι ένα πιάτο-θρύλος της αστικής κουζίνας μας, ταυτισμένο με κοσμικές δεξιώσεις και πλούσιους μπουφέδες, αν και λίγο ξεχασμένο[...]
Πηγή: caruso.grΤο κουνουπίδι είναι απ’ αυτά τα love-or-hate λαχανικά που διχάζει τις γνώμες σε τραπέζια και σπίτια. Με άλλα λόγια και πιό θετική ματιά, αυτό σημαίνει ότι έχει[...]
Πηγή: caruso.grΗ Λόνζα στην Ευρυτανία, η Λούζα, Λούντζα ή Λόζα στις Κυκλάδες, η Λούντζα στη Κύπρο, είναι όλα εκλεκτά καπνιστά ή παστά αλλαντικά που γίνονται από το κόντρα[...]
Πηγή: caruso.grΛατρεύω τα μπλε τυριά και μόνα τους και σαν σάλτσες, ειδικά πάνω σε μπέργκερ και πατάτες (δες συνταγή εδώ), αλλά και σαν ντρέσινγκ σε σαλάτες. Όμως βλέποντας[...]
Πηγή: caruso.grΗ καπρέζε (Caprese), είναι η «εθνική σαλάτα» της Ιταλίας καθώς φέρει τα χρώματα της σημαίας της, το κόκκινο απ’ τις τομάτες, το λευκό απ’ τη μοτσαρέλα και το[...]
Πηγή: caruso.gr