λικερ πορτοκαλι με κρασι | πως να φτιαξω παεγια | χοιρινο στιφαδο αργυρω | ταρτα σπανακι βεφα | γαριδομακαροναδα της αργυρως | κανελονια νηστισιμα με μανιταρια | φαβα βρασιμο | πως να φτιαξω νηστισιμο κεικ
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σαλατες, Ορεκτικα

Βρέθηκαν 82 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Αμπελοφάσουλα σαλάτα με λιαστή ντομάτα και[...]

υλικά 800 γρ. αμπελοφάσουλα 1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες 6 φιλετάκια αντζούγιας 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Mπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα[...]

Mπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα ουασάμπι: Το βοδινό ταιριάζει εξαιρετικά με την πράσινη μουστάρδα από ντάικον, το γνωστό πλέον ουασάμπι των σούσι.[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Mεγάλη πράσινη σαλάτα με μυρωδικά

Υλικά 1 πράσινη σαλάτα (αν είναι μικρή, υπολογίστε 2) 1 σγουρή σαλάτα 1 λόλα κόκκινη 1 αντίβ 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια διάφορα φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθο,[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Mini spring rolls / μεζεδάκια για τη σαμπάνια

Υλικά (για 12 κομμάτια) 12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (θα τα βρούμε σε καταστήματα που πουλούν ασιατικά προϊόντα) 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Michael Zehrt: Ψητός μπακαλιάρος σε κρούστα από[...]

Το La Bouillabaisse έχει ιδιαίτερο βάρος στηv ελλnνική, γαστρονομική σκηνή. Όταν n Τζίνα Μαμιδάκn το δnμιούργnσε, ήταν από τα πρώτα γαστρονομικά εστιατόρια σε[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Martin Becquart : Σαλάτα αστακού με πράσινο[...]

Ο Martin Becquart είναι Γάλλος, γεννημένος στο Λάος πριν από 31 χρόνια. Ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες το Alfredos (8η θέση στους Χρυσούς Σκούφους) αφού[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Kολοκυθοανθοί γεμιστοί με καραβίδες και ραγκού[...]

Από τον Ερβέ Προνζάτο (Squirrel, ξενοδ. Danai Resort, Χαλκιδική) Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά δεν θα παραξενευόμουν να μάθω ότι μια μέρα ο σεφ θα ξεναγεί[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Kοκοτιέρα λαχανικών με μαύρη τρούφα

Καθώς η μαύρη τρούφα πέφτει στην κοκοτιέρα με λαχανικά, τη μεταμορφώνει σε μαγική μαρμίτα, όπου μοσχομυρίζει το πιο αρωματικό γαστρονομικό ελιξίριο. Υλικά[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Ceviche – καρπάτσιο με μαγιονέζα εσπεριδοειδών[...]

Υλικά (για 6 άτομα) 750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο 1/4 φλιτζ. adobo ξερών μανιταριών 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Adobo ξερών μανιταριών 70 γρ. αποξηραμένα[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Caesar salad

Υπό το φως του umami, καταλαβαίνουμε τώρα γιατί η περίφημη Caesar salad είναι μια από τις μεγάλες συνταγές του 20ού αιώνα. Οφείλει τη δημοφιλία της σε umami[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
«Tορτελόνι» από πέτσα γιαουρτιού, αβοκάντο και[...]

Σε στιλ Ferran Adria, ο Tσίγκας μεταμορφώνει παράταιρα υλικά (την πέτσα γιαουρτιού) σε οικεία τροφή (τορτελόνι), δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ζυμαρικού,[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Bhuni zabzi (ψητά λαχανικά)

φωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Παραδοσιακό φαγητό, συνοδευτικό άλλων εδεσμάτων, το οποίο πολύ συχνά σερβίρεται ως πρώτο πιάτο. Το προτιμούν επίσης (όπως και το[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Μανιτάρια γεμιστά με τραγανό μείγμα παρμεζάνας

υλικά 12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά) 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι) 50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι) 50 γρ. αλεύρι[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Αυγά γεμιστά με καβούρι

Από το βιβλίο «Food to die for: The Secrets of Kay Scarpettas Kitchen»: Η ηρωίδα της Κόρνουελ είναι ιατροδικαστής, αλλά και σπουδαία μαγείρισσα. Τα αυγά[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι

υλικά 250 γρ. κριθαράκι χοντρό 150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (baby σπανάκι, κατά προτίμηση) 120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το πιρούνι 10 τοματίνια,[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Ισπανική ομελέτα με πατάτες (tortilla espanola)

υλικά 6 μεγάλα αβγά 5-6 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι παρασκευή Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Ντοματοκεφτέδες με φάβα σε κυπριακή πίτα

Υλικά 4 ντομάτες χωρίς κοτσάνι και σπόρια 1 φλιτζάνι δυόσμος, μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένοι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Λίγη μπίρα Λίγο αλεύρι Κυπριακές[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Μπακαλιάρος – σκορδαλιά (Χριστόφορος Πέσκιας)

Υλικά (για 4 άτομα) 1 φρέσκος μπακαλιάρος, περίπου 2 κιλά ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 4 μικρά φινόκιο 3[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Υλικά για 70-80 ντολμαδάκια 250 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα ή σε άλμη 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα 35 γρ. κουκουνάρι 1 φλιτζ. ρύζι 2 κουτ.[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Η ομελέτα της αυτοκράτειρας

Μία από τις μεγαλύτερες σεξουάλες της ιστορίας, ήταν η Μεγάλη Αικατερίνη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Μέχρι τα 77 της ξυπνούσε στις πέντε κάθε πρωί και έτρωγε[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Γλώσσες με σπαράγγια ογκρατέν

Υλικά 1 κιλό ψάρια γλώσσες σε φιλέτα 500 γρ. σπαράγγια 1 ποτήρι κρασί 1 κρεμμύδι Πιπέρι άκοπο 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4 αβγά 1 κουταλιά της σούπας[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Κολοκυθοκεφτέδες

υλικά 500 γρ. κολοκυθάκια 5-6 κολοκυθολούλουδα ψιλοκομμένα (προαιρετικά) 250 γρ. φέτα τριμμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο 2 αβγά[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Ανάμεικτη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και[...]

Υλικά (για 4 άτομα) 4 φιλέτα καπνιστής πέστροφας 300 γρ. φύλλα από διάφορα σαλατικά (όπως λόλα πράσινη και κόκκινη, σγουρή σαλάτα, βαλεριάνα κ.λπ.) 1 φινόκιο[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy