Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
Ανακατέψτε ψιλοκομμένο μαρούλι, μαϊντανό, κόλιαντρο, βασιλικό και μέντα. Πασπαλίστε με ματζουράνα, σχοινόπρασο, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέστε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά γιά 4-5 άτομα 500 γρ. ρύζι αρμπόριο ή βιαλόνε νάνο 1 κιλό μικρά παντζάρια (ή 800 γρ. βρασμένα) 3 φλ.τσ. ζωμό κότας 1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί 1 μεγάλο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 2 άτομα) 400 γρ. καρέ αρνιού 10 ελιές Άμφισσας Μιλφέιγ λαχανικών 1 μελιτζάνα 2 κολοκυθάκια 2 ντομάτες 4 εσαλότ Τραγανή κρούστα 60 γρ. βούτυρο 30[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 2 άτομα) 4 ώριμες ντομάτες 4-5 αβγά Χωριάτικο λουκάνικο (όσο θέλουμε) 1 κ.κ. ξερός δυόσμος 1/3 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Παρασκευή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 αντίβ 1 μικρό ραντίτσιο 1 σαλάτα σγουρή 1-2 σκληρά μήλα, καθαρισμένα 6 φέτες προσούτο Πάρμας 1 φλιτζ. τσ. χοντροκομμένο τυρί γκοργκοντζόλα 1 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiAυτή η χωριάτικη με την παράδοξη (λόγω κρόκου αυγού) βινεγκρέτ φέτας και τα κρεατοτυρένια κεφτεδάκια, που αρωματίζονται με τη λουίζα, είναι κάτι ανάμεσα σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 500 γρ. κάστανα βρασμένα (ή έτοιμα προβρασμένα) 1 κόκκινο λάχανο (περίπου 750 γρ.) 125 γρ. λίπος πάπιας ή βούτυρο 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 600 γρ. φύλλα από νεαρό, φρέσκο σπανάκι (baby) 12-13 σπαράγγια πράσινα 2 αβγά φρέσκα, ελευθέρας εκτροφής 1 κ.σ. θυμάρι 2 σκ σκόρδο 100 ml ζωμό κότας 50[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiMπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα ουασάμπι: Το βοδινό ταιριάζει εξαιρετικά με την πράσινη μουστάρδα από ντάικον, το γνωστό πλέον ουασάμπι των σούσι.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 5 άτομα) 5 λεπτές φέτες ψωμί χωριάτικο, ραντισμένο με ελαιόλαδο αρωματισμένο με βότανα, και ψημένο στον φούρνο και από τις 2 πλευρές 100 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 12 κομμάτια) 12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (θα τα βρούμε σε καταστήματα που πουλούν ασιατικά προϊόντα) 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο La Bouillabaisse έχει ιδιαίτερο βάρος στηv ελλnνική, γαστρονομική σκηνή. Όταν n Τζίνα Μαμιδάκn το δnμιούργnσε, ήταν από τα πρώτα γαστρονομικά εστιατόρια σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά H «κλασική» μαγιονέζα... 1 κρόκος αυγού 2 κουταλάκια μουστάρδα 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού ½ κουτάλι αλάτι ½ κουτάλι ζάχαρη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Δροσιστικό πρώτο πιάτο, αρκετά «απαλό» στη γεύση, αλλά με ιδιαίτερα ινδικά στοιχεία. Υλικά (για 4 άτομα) 25-30 κυβάκια κοτόπουλου 500[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο 1/4 φλιτζ. adobo ξερών μανιταριών 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Adobo ξερών μανιταριών 70 γρ. αποξηραμένα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣε στιλ Ferran Adria, ο Tσίγκας μεταμορφώνει παράταιρα υλικά (την πέτσα γιαουρτιού) σε οικεία τροφή (τορτελόνι), δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ζυμαρικού,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό το βιβλίο «Food to die for: The Secrets of Kay Scarpettas Kitchen»: Η ηρωίδα της Κόρνουελ είναι ιατροδικαστής, αλλά και σπουδαία μαγείρισσα. Τα αυγά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 6 μεγάλα αβγά 5-6 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι παρασκευή Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ Panzanella είναι μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα που ετοιμάζεται το καλοκαίρι. Φτιάχνεται με μπαγιάτικο ψωμί, φρέσκες ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami