Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 28 συνταγές
υλικά 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες (ή περισσότερες μακρόστενες) 3 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. πάπρικα 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΠρωτότυπη γεύση, που μπορεί να συνοδεύσει θαυμάσια διάφορα κρέατα και πουλερικά. Οι συνταγές είναι από το βιβλίο «La Pomme de Terre» του διάσημου Γάλλου σεφ[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 500 γρ. πατάτες 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 1 καυτερή πιπερίτσα (ή 1 κ.κ. ταμπάσκο) 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 κιλό πράσινες, άγουρες ντομάτες Αλάτι χοντρό Νερό Εκτέλεση Πλένουμε καλά τις ντομάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις τοποθετούμε σε γυάλινα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 2 μεγάλες μελιτζάνες 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους 5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 130 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 5 άτομα) 5 φύλλα «μανιτάρια» pleurotus, καθαρισμένα από τυχόν σκουπιδάκια (δεν τα πλένουμε) Μαρινάδα 30 ml ελαιόλαδο 1 λεμόνι (ο χυμός)[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1/2 κιλό κρεμμύδια 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 -2 φλιτζ. τσ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 1 κ.κ. ρίγανη Αλάτι, αρκετό φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Αλέξανδρος Μποτονάκης Υλικά για περίπου 30 κομμάτια 1 κιλό ζύμη για το φύλλο Μπόλικος μάραθος, ψιλοκομμένος 1/2 κιλό παπαρουνόφυλλα (ή σέσκουλα),[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 4 -5 μέτριες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλ.τσ. φυστίκια peanuts χοντροκομμένα στο multi 1/2 φλ.τσ. φρέσκο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα πατροπαράδοτα υλικά, με μια πιο ευρωπαϊκή νότα που προέρχεται από το γλυκοφάγωτο κρεμμυδάκι εσαλότ, τα ντοματίνια, το βασιλικό και τα φρυγανισμένα ψωμάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΛευτέρης Λαζάρου:«Ζαργάνα μου! Μία παλιά λαϊκή έκφραση που αναφέρεται στην κίνηση, τα μάτια και την ωραία φιγούρα. Αναφερόμενος στη ζαργάνα, έχω πάντα στο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) Μαϊντανός ψιλοκομμένος Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Σαλατικά εποχής Χυμός λεμονιού Hemp seeds Ωμοί κόκκοι κακάο Incan berries (τα τρία[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚαθώς η μαύρη τρούφα πέφτει στην κοκοτιέρα με λαχανικά, τη μεταμορφώνει σε μαγική μαρμίτα, όπου μοσχομυρίζει το πιο αρωματικό γαστρονομικό ελιξίριο. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Παραδοσιακό φαγητό, συνοδευτικό άλλων εδεσμάτων, το οποίο πολύ συχνά σερβίρεται ως πρώτο πιάτο. Το προτιμούν επίσης (όπως και το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 250 γρ. κριθαράκι χοντρό 150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (baby σπανάκι, κατά προτίμηση) 120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το πιρούνι 10 τοματίνια,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans) 1 κονσέρβα καλαμπόκι 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες 1 μέτριο κρεμμύδι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 κομμάτια) 10 γρ. σέλινο 1Ο γρ λάχανο 1Ο γρ. καρότο 5 γρ. σκόνη από πικάντικα καρυκεύματα 5 Spices 2 γρ. τζίντζερ 2 γρ σκόρδο 5 γρ. λάδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 150 γρ. αμπελόφυλλα 1 κρεμμύδι 2 φλιτζάνια ρύζι Άνηθος Δυόσμος 1 1/5 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Χυμός μισού λεμονιού Γλυκό του[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 3 πράσινα κολοκύθια Τριμμένη ντομάτα 1 μάτσο φρέσκο δυόσμο 1 κρεμμύδι Φέτα Τριμμένη φρυγανιά Αλεύρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Παρασκευή Τρίψτε στον[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Παραδοσιακό φαγητό, συνοδευτικό άλλων εδεσμάτων, το οποίο πολύ συχνά σερβίρεται ως πρώτο πιάτο. Το προτιμούν επίσης (όπως και το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami