Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 38 συνταγές
Συνταγές με αγάπη, από αγάπη, για αγαπημένους, από αγαπημένους, μας προτρέπει να δημοσιεύσουμε το ολοκαίνουριο blog Παιχνίδιατης Κουζίνας που έστησαν οι καλές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαιρός για σαλάτες! Μια παλιά ρήση στην Κρήτη λέει «αν δεν υπήρχε ο νότος ( ο αέρας) και οι ………… , η Κρήτη θα ήταν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠιπεριές για διατήρηση και για …πρόφταση! Ακόμη στη λαϊκή μας κυκλοφορούν υπαίθρια λαχανικά. Εδώ που τα λέμε, ο καιρός είναι σχεδόν ανοιξιάτικος ακόμη,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑς προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά... Τις επόμενες μέρες εκ των πραγμάτων οι νηστίσιμες συνταγές θα εναλλάσσονται με τις πασχαλινές. Όμως αυτό το post θα το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιαχνί εποχής, από τα πιο κλασικά κρητικά πιάτα! Έχω μαγειρέψει το λιγότερο τρεις φορές φέτος αυτό το φαγητό και ούτε φωτογραφίες έβγαλα ούτε ποσότητες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι ασκορδουλάκοι είναι μια ακόμη από τις σαλάτες που συνηθίζουμε στην Κρήτη. Μυρωδάτη και ξιδάτη συνοδεύει θαυμάσια όσπρια και κρεατικά . Πολλοί μάλιστα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌπως έχω ξαναγράψει , σπάνια φτιάχνω κριθαρένιο παξιμάδι (ντάκο) στο σπίτι. Εδώ στο νησί βρίσκουμε καλό παξιμάδι από πολλές «πηγές». Υπάρχουν παλιές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ λέξη locavores ανακηρύχτηκε το 2007, λέξη της χρονιάς και μπήκε επίσημα στο Oxforde American Dictionary Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πολύ ενδιαφέρον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα βραβείο είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Η καλή μου grΕΑΤ , αφού μου έκανε την τιμή να δοκιμάσει 2 συνταγές από το blog μου, τις κριθαροκουλούρες και τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε αθόγαλο (ανθόγαλο) και ντρέσινγκ πετιμεζιού Καλώς σας βρήκα! Μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές μου επιστρέφω με μια νόστιμη σαλάτα –που μπορεί όμως[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν ξεκίνησα αυτό το blog , είχα στόχο την προβολή της κρητικής κουζίνας και της κρητικής διατροφής μέσα από τις συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα και με άλλες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαλάτα εποχής από την παράδοσή μας, που θα μπορούσε να είναι έμπνευση μεγάλου σεφ! Ξέρετε τι είναι ο αροδαμός; Είναι ο καινούργιος βλαστός, τα βλασταράκια και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grή πιο σωστά ...λαχανικοκεφτέδες Οι ψευτοκεφτέδες είναι χαρακτηριστικό πολλών περιοχών της Ελλάδας,κυρίως νησιών. Μάλιστα υπάρχει και μια σχετική…[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι γνωστή και πολυσυζητημένη σε τούτο εδώ το blog η αγάπη των κρητικών για τα χόρτα παντός είδους. Αγαπάμε τις πρασινάδες ωμές και βραστές και κάθε εποχή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΞεχασμένη συνταγή με παράξενο όνομα! Για να είμαι ειλικρινής ούτε το όνομα απ’ αυτή τη συνταγή δεν είχα ξανακούσει! Παλιά, ξεχασμένη, τοπική συνταγή για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρείται ότι είναι κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο απόλυτο καλοκαιρινό ελληνικό fast food ! Εντάξει, περισσότερο από τη συνταγή που πιστεύω ότι την γνωρίζουν και οι πιο αρχάριοι, σήμερα θέλω να σας δείξω μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓεμιστά μεσ’ το Χειμώνα! Γεμιστά μεσ’ το Χειμώνα; Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ μήπως ντιπ με ταραμά και αβοκάντο; Η ιδέα δεν ήταν δική μου. Μου την «ψιθύρισε» φίλη και συνάδελφος . Επειδή εμπιστεύομαι τις γευστικές της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι υπαίθριες ντομάτες είναι στις δόξες τους αυτή την εποχή κι έτσι κάθε «ντοματοπαρασκευή» είναι επίκαιρη. Οι ντομάτες του Σεπτέμβρη είναι ψωμωμένες και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν αυτή την εβδομάδα θέλετε κάποια βράδια να ελαφρύνετε τη διατροφή σας μετά την κραιπάλη των προηγούμενων ημερών, η καλύτερη πρόταση -ρωτήστε οποιονδήποτε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν οι δουλειές δεν μπορούν να περιμένουν,αναζητούμε τις εύκολες λύσεις στο φαγητό. Μια τέτοια λύση είναι οι ομελέτες.Σφουγγάτα τις λέμε στη Κρήτη και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην ανάρτηση για το πετιμέζι , έδωσα σαν πρώτη εφαρμογή του πολύτιμου αυτού παρασκευάσματός μου το ντρέσιγκ της σαλάτας της παραπάνω φωτογραφίας. Πήρα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΞέρετε τι είναι το κατσοχοίρι; Το κατσοχοίρι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τυράκι της Κρήτης. Όταν οι τυροκόμοι βγάζουν τη «μαλάκα» (γνωστή πια και στους[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr