συνταγη για pancakes παρλιαρος | νηστισιμο κεικ πορτοκαλι με λαδι | ψαροκεφτέδες φούρνου | ζαμπονοτυροπιτα με φυλλο σφολιατας | τυροκαυτερη για μερακληδες | αστακος μαγειρεμα | βαφλες βελγιου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σαλατες, Ορεκτικα χωρις ψωμι

Βρέθηκαν 36 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Πράσινη σαλάτα με ξερά σύκα, καρύδια και σάλτσα[...]

200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, σε σακούλες σε κενό αζώτου) 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 1[...]

Πηγή: gastronomos.gr

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και αυγά

350 γρ. ρύζι μακρύκοκο 1 δαφνόφυλλο 80 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 1 μελιτζάνα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Αυγά σκραμπλ πικάντικα

4 αυγά 30 ml γάλα 1 κουτ. σούπας φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα 30 γρ. βούτυρο 30 γρ. ελαιόλαδο 1 πράσινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια 150 γρ.[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατάτες στο τηγάνι με τυρί και φρεσκοτριμμένο[...]

4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 80 ml ελαιόλαδο 200 γρ. γραβιέρα ξερή ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Πλένουμε καλά τις πατάτες και[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Κουνουπίδι φουρνιστό με κρέμα γιαουρτιού

1 μεγάλο κουνουπίδι, περίπου 1½ κιλό ή 2 μικρότερα, χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον

1 κιλό πατάτες, προτιμότερο βιολογικές, μεσαίου μεγέθους ( με τη φλούδα ή χωρίς) 250 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πράσινη σαλάτα με κεράσια και ξύγαλο Σητείας

τα τρυφερά φύλλα από 2 πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας 150 γρ. κεράσια 3 κουτ. σούπας ξύγαλο* Σητείας ή κατίκι Δομοκού 2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με πικάντικο καλαμάρι

3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατατοσαλάτα με γλιστρίδα, ντομάτα και φέτα

1 μάτσο γλιστρίδα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη με το χέρι 700 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα 1 αγγούρι, βιολογικό,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατάτες ψητές με κρεμμύδια και ροζ πιπέρι

4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατατούλες με πέστροφα και κρέμα γιαουρτιού

10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πιτάκια με φάβα σε φύλλο κρούστας

1½-2 μερίδες φάβα βρασμένη (πηχτή) 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 100 γρ. κατίκι ή[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Ζωμός λαχανικών

2 φλιτζ. τσαγιού πράσα, σε μεσαίου πάχους ροδέλες (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μεσαίου πάχους ροδέλες[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα του αγρού με εσπεριδοειδή

τα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό και μοντέρνο

1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά[...]

Πηγή: gastronomos.gr
«Ινδική» στραπατσάδα με μπαχαρικά

4 αυγά 30 ml γάλα 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη 1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη 1 πρέζα κάρδαμο, σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με αγκινάρες, πατάτες και ρόκα

Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Φλογέρες με λουκάνικο και ντιπ με πορτοκάλι

Για τις φλογέρες 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με φακές και ρίγανη

300 γρ. φακές, χοντρές ή ψιλές 1 φύλλο δάφνης 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, καλά κοπανισμένη ) 80 γρ. ελιές της[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Δροσερή μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι

φύλλα από 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στεγνωμένα 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού 1/2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί

τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μέτρια 3 μεσαίου μεγέθους κόκκινα ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τζατζίκι με κρέμα σκόρδου, δυόσμο και[...]

Για την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μπακαλιάρος σε κουρκουτόπιτα και σκορδαλιά

1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Ντάκος με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες Για το πέστο κάππαρης τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με ρόκα και πεπόνι

1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαντορινιό σφουγγάτο

1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι

16 λεπτές φέτες (ιδανικά, πάχους 1 εκ.) από 1 μακριά φραντζόλα ψωμιού (ή 8 μεγαλύτερες φέτες, κομμένες στη μέση) 250 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ*,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατατοσαλάτα με τόνο, ελιές και αντσούγιες

700 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα (ή φρέσκα στην εποχή τους) 2 κονσέρβες τόνου,[...]

Πηγή: gastronomos.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy